csütörtök, január 08, 2009

apróságok

Pár napja búzaszemeket tettem csírázni egy üvegbe. Gyerekkoromban otthon is csíráztattunk néha búzát, mert egészséges.
Azt olvastam, a csíráztatott magvak nagyon táplálóak, sok bennük a vitamin és ásványi anyag és egyebek. Tudom üzletben is kaphatók csíráztatott szárított magvak nem tudom milyen formában, most nincs lehetőségem bóklászni utánuk. Csengével tegnap megkóstoltuk, azt mondta, finom.

Aztán eszembe jutott, hogy szintén gyerekkoromban csíráztattunk babot, hogy lássuk, hogyan bújik elő levele, azt hiszem mikor növénytant tanultunk. Gondoltam, ezt is kipróbálom, biztos érdekes lesz a lányoknak.

Hát igen, mostanában gondolkozom és keresek érdekes dolgokat, amiket itthon kipróbálhatunk, együtt csinálhatunk. Nagyon jó a lányokkal együtt lenni. Annyira nyitottak arra amit mondok.

Az este, miután már lefeküdtünk Csenge nem tudom hányszor énekelte a kisbárányos éneket, amit Ábel és Barka énekelnek. Anita rá is szólt, hogy hallgasson, mert "álmos vagyok, már ásítottam is". Szóval, valahogy így énekelte Csenge újra meg újra: "Egy, két, há' és: Gyapjas kicsi bárány vidáman sután...." az első versszakot, a többit még nem tudjuk fejből. Amúgy a többi énekbe és beleénekel(nek) amikor nézzük a felvételt.
Ezek a dalok jól belevésődnek az emlékezetükbe. És ez nagyon jó, szükségük lehet ezekre az üzenetekre.

5 megjegyzés:

  1. Ilyen csíráztatásokat mi az iskolába kellett csináljunk.Nem is tudtam, hogy ehetőek.
    Csak úgy naturba eszitek? Vagy belekevered joghurtba, kefirbe?

    Érdekes ötleteid vannak :)

    VálaszTörlés
  2. Csak én fogom enni, esetleg Csenge, a többiek elég konzervativak ehhez, illetve Balázs meég nem tudja megrágni :D.
    És csak a búzát gondoltam enni, a babot csak úgy megfigyelni.
    Úgy natúr akarom enni, nekem tetszik az íze, de lehet salátákba is tenni.
    Ha érdekel írd be a kersőbe: "csíráztatás", s találsz pár érdekes infót.

    VálaszTörlés
  3. jó hogy ilyenekről is írsz , mert eszembe juttatod, hogy nekem vannak olyan csíráztatni való magjaim, és én is újra be kellene vezessem az étrendembe.
    és köszi az infókat a kendővel kapcsolatban. Megmaradok a Nandunál mert a puhábbakra, amiket mutattál bár gyönyörűek, most nincs rá keret...

    VálaszTörlés
  4. Régebb én is csiráztattam magokat, de mire megettük volna, megrothadt az egész :) Hátha most tőled megtanulom, hogyan kell jól csinálni...

    VálaszTörlés
  5. Nem tudom, hogy kell, csak kipróbálom. Egy befőttesüvegbe teszem a magokat vízzel, aponta 5-6-szor vagy többször is cserélem rajta a vízet, kb 3-6 napig. Aztán megesszük, csak úgy magában egyelőre. Finom.

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?