Nagyon kíváncsi lettem erre a könyvre, amikor megláttam a könyvesboltban. Sok mindent tanultam és olvastam a glukózról és a vércukorszintről szakmai felkészülésem során. Nagyon fontos szerepe van az életünkben.
A könyv nagyon olvasmányos, érthető, nem kell előzetes egésszségügyi ismeretekkel rendelkezni a megértéséhez. Nagyon egyszerűen és érthetően magyarázza el, hogyan emeli meg a vércukorszintünket az étel, amit elfogyasztunk. Nem mindegy mit eszünk, milyen sorrendben fogyasztjuk el az "fogásokat". Jó lenne, ha minél kevésbé emelkedne meg a vércukorszintünk evés után, mert a hirtelen nagy emelkedések nem egészségesek.
A szemléltető ábrák is nagyon jók, Sok gyakorlati dolgot is tanulhatunk a könyvből. Kevésbé emelkedik meg vércukorszintünk, ha az étkezéseinket valami salátával, növényi rosttal kezdjük és a végére hagyjuk a szénhidrátban gazdag fogást. Étkezés utáni órában ha mozgunk 20 percet, kevésbé nő meg a vércukorszintünk, mint ha csak ülünk. Minél laposabb a vércukorszintgörbénk étkezés után, annál jobb az egészségünknek. Kevésbé lesz a cukorból zsír. Még fogyni is lehet egy kis odafigyeléssel. De más hosszútávú pozitiv hatása is van az étkezések utáni alacsony vércukorszintgörbének.
Nem tartalmaz a könyv egetverő újdonságot, de érthető és gyakorlatias. Érdemes tudni és használni a könyveben megosztott, elmagyarázott infókat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Mi a te véleményed?