kedd, december 01, 2009

Micsoda hi-hi-hideg széllel

érkezett ez a December! Ki se léptünk ma a házból.
Készülgetnek a karácsonyi képeslapok.
Adventi naptár, koszorú az idén elmaradt.
Holnaptól újból kell menni iskolába az iskolásnak.

Végére értem egy román nyelvű könyvnek: Cine eşti când nu te vede nimeni - Bill Hybels, nagyon jó volt. Néha kell román neyelven is olvassak, jót tesz, hisz most, hogy nem járok munkába, nagyon keveset beszélek románul.


Most egy a magyarok történetéről írt könyvet olvasok, mert Anita elkezdte olvasni Erdély meséjét (Jel-Kép, 2006), s mindenféléket kérdez. S én, aki történelemből sose voltam jó, most próbálom pótolni mulasztásomat. Az Erdély meséje nagyon szép könyv, 4-12 éves korosztálynak.


Felolvasni pedig a Mesélő Bibliából (Harmat, 2008) olvasunk. Pár hónapja vettük, az első két történet után már nem akarta Csenge, hogy olvassak neki. Már arra is gondoltam, kár volt megvenni. De nemrég újra előkerült, s naponta többször is kell olvasni belőle. Olyan kisgyerekeknek való, rövid történetek vannak benne. Igazán megkedveltük.

Végül még annyit, hogy nem tudok eleget tenni kicsinyeim azon óhajának, hogy két könyvből olvassak egyszerre. Balázs is már hozza a könyveit s kéri olvassak. S ha meglátja, hogy Csengének olvasok, mindjárt hoz ő is egy könyvet. És ennek a vége mindig sírás. Na, ezt nem szeretem.

17 megjegyzés:

  1. a mese olvasás nálunk is így megy:)
    egy hol volt hol nem volt után van egy ziki-zaka-zakatol

    VálaszTörlés
  2. :)
    Nem nagyon akarják megérteni, hogy egymás után.

    VálaszTörlés
  3. Jaj bocsi tehát így megy:
    Hol volt hol nem volt--ziki-zaki zakatol---egy kerek erdő ahol---megy a vonat valahol és nem zavarja őket hogy egyszer az egyik könyvéből aztán a másikból épp amelyiket az orrom alá dugják :)

    VálaszTörlés
  4. :DD
    Na, ez jó! Ki kell próbáljuk.

    VálaszTörlés
  5. Mi a véleményed a mesélő bibliáról.? Mi is gondolkodunk, hogy megvegyük-e?

    VálaszTörlés
  6. én a Bibliát szerettem minél hűebben visszaadni. Van nekünk is olyan képes Biblia, amelyik hasonlít a meséshez. nem szeretem... inkább akkor mondom a saját szavaimmmal a történetet, Bibliával a kezemben, és a gyerek képzelje el... mert ez igaz, nem mese:) valahogyan igyekszem, hogy tudják a különbséget. Tanultam azt is valakitől, hogy este bibliai történet van..Reggel vagy délutáni alváskor olvasok nekik egyebeket... Ez is hasznosnak bizonyult nálunk...Mert így mindig imával és igazsággal merültek álomba. DE nem azt jelenti, hogy ez meredeken, általánosan csak így jó... Nekünk így jó gyakorlattá vált.

    Ja, és, Betti! Nálunk is késik a koszorú az idén:)

    VálaszTörlés
  7. ja, most látom, hogy ez a biblia a harmat kiadásában van. akkor az más:) biztosan jó. nekünk ez nincs meg.

    VálaszTörlés
  8. Mi a cd-t szeretnénk megvenni, mert Kamilla este nagyon szereti hallgatni a történeteket így is.

    VálaszTörlés
  9. A könyv nekünk tetszik. Nem tudom, milyen a cd, gondolom az is jó.

    Evódia
    Mi is igyekszünk este bibilia történettel zárni a napot. Én is szeretm saját szavaimmal elmondani a bibiliai történeteket. De itt akkora igény van képes könyvre felolvasásra. Inkább képes biblia (ilyen a Mesélő Biblia is), mint Jancsi és Júliska. Szerintem szépen vannak elmesélve a bibiliai történetek kicsiknek.

    VálaszTörlés
  10. Köszi Betti! Erdély meséjét mi is nézegettük a könyvtárba, de még egy kicsit várok a felolvasásával. Szép napot nektek. Köszi a könyvajánlókat. Varga Katalin könyveit a héten visszük vissza a könyvtárba.

    VálaszTörlés
  11. Mi is olvastunk vagy hármat Varga Katalin könyveiből. Van egy jó könyve iskolásoknak, nyelvtan, játszva: Én, te, ő.
    Erdély meséjét nálunk Anita olvassa, nem tudom, ovodáskorúak mennyire értik meg, bár nálunk Anita magyarázgatta Csengének...

    VálaszTörlés
  12. Varga Katalin nekünk is tetszik. Erdély meséjét hol szereztétek meg?

    VálaszTörlés
  13. ja, és a cédé is érdekelne:) nagyon sürgősen:D

    VálaszTörlés
  14. Erdély meséjét a booklineon rendeltünk itt:
    http://bookline.ro/search/search!execute.action?inner=true&searchfield=Erd%C3%A9ly+mes%C3%A9je&tabname=konyv

    Házhoz szállítanak. Ha összeáll 2-3 család, személy, érdemes rendelni, olcsóbb, mint könyvesboltban és a szállítási költség: 100 ron alatt 30 ron, 100 és 200 ron között 20 ron 300 ron fölött pedig csak 10 ron. Mi most karácsonyra rendeltünk, a caládban többen könyvet is fognak kapni karácsonyra. Három személy, család rendeltünk együtt. Nekem ok. Ha elmegyek a város egyetlen magyar könyvesboltjába, trolira, villamosra kiadok 10 ront. Itt sokkal nagyobb a választék, s haza is hozzák.
    Megtaláltam ott azt a fiús könyvet is, amit egyik blogodon említettél, a lányos változatot sajnos nem találtam meg. De még fogom keresni.

    VálaszTörlés
  15. Még annyit, hogy fizetni csomag átvételekor kell.

    VálaszTörlés
  16. hálás köszönetem. nekem is megfelel így, mert Zilahon még úgy se találok magyar könyvet nagy választékban...

    VálaszTörlés
  17. A Mesélő Biblia és a cd megrendelhető itt:
    http://konyvesbolt.ro/

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?