hétfő, április 21, 2008

Már több mint egy hete

elmondtam Csengének, hogy "anya hasában van egy bébi". Kereste is, nézte a hasamat, hogy hol van. Mondtam, hogy most nem látszik még, majd ősszel... Nem tudom, mit értett, de elfogadta. S azóta arra a kérdésre, hogy mi van anya hasában, azt válaszolja, hogy "bébi". Pénteken megkérdeztem tőle, mi szeretné, hogy legyen a kisbébi, kisfiú vagy kislány. Rámnézett nagy szemekkel és azt mondta: "kisfiú". Tegnap este az istentisztelet végén kérdezték tőlem páran, hogy tudom már, "mi lesz a baba?". Én mondtam, hogy nem tudjuk még, de Csenge határozottan azt mondta, hogy "kisfiú". Ezen mosolyogtunk egyet.
Ma elmentem ultrahangra.. Megkérdeztem az orvost, látszik-e már, hogy mi lesz a baba? Igen, volt a válasz. S máris mondta, hogy "fiú". Hát jó. Végül is nagyon jó. Úgyis mi hölgyek leszünk többségben. Meg hát lesz kiért megvenni a "fiús" játékokat. Komolyra fordítva a szót: nem bánom, mert így nem annyira kiszámítható az élet, ez új kihívás, no meg ideje közelebbről megtudni, mit jelent ha egy anyának fia van, már csak azért hogy jobban megértsem a fiús anyákat. Kiváncsi is vagyok.
Amúgy a baba jól van. Azért a csengecipelést jó lesz elhagyni. Sokat inni, nem enni édességet, mert máris sokat szedtem magamra (4kg). Az orvos szerint négy és fél hónapos vagyok, szerintem kicsit kevesebb, de mindegy.
Tehát örülünk. Néven még nem gondolkozunk. Nincs idő most erre. Meg nehéz is olyan nevet találni, ami nincs a családban s mind a kettőnknek tetszedjen. Majd ennek is eljön az ideje s biztos találunk neki egy nevet.

11 megjegyzés:

  1. húha;ez nagyszerű,gondolom Józsi nagyon örül neki:)

    VálaszTörlés
  2. Gratulalunk!!! Na akkor jo hogy megtartottam par cuccot. Na ez erdekes valtozas lesz.

    Orulok nektek.

    mpd5

    VálaszTörlés
  3. Hát Józsi lesz a neve, nem? :))) Azért ez nagy örömhír, és jó, hogy legalább van időd felkészülni a dolgokra.

    VálaszTörlés
  4. de jóóóó! úgy örülök én is!!! kiváncsi vagyok már most, mi lesz a neve:))
    hát könnyű terhességet neked a továbbiakban, sok erőt, meg mindent! (és a 4 kg az egyáltalán nem sok!)

    VálaszTörlés
  5. nem lehet józsef a neve :(

    nagyon örültünk volna egy kislánynak, J. is, de így is örülünk, Valaki jobban tudja mint mi, hogy mire, kire van szükségünk, ezért örülünk.

    VálaszTörlés
  6. jaj, de jó, lesz egy fiatok (is)!!! valamilyen mély hangrendű nevet válasszatok neki, a szekrényes mellett akár egyszótagos is jól csenghet (így szól a zenész felesége, aki a név-választási elméletet sokszor hallotta:)

    VálaszTörlés
  7. koszi,
    mely hangrendu, vagyis?

    VálaszTörlés
  8. Jajj, de érdekes helyzet: 2 lány után egy kisfiú, furcsa lesz szerintem (és most magamból indultam ki - nekem furcsa lenne)
    Én is kiváncsi vagyok a névre, mert nekem már van fiúnevem arra az esetre ha egyszer majd fiam lenne és tényleg nagyon nehéz olyan fiúnevet találni (lányt se volt könnyű) amilyen még nem szerepel Szekrényes prefixel.

    VálaszTörlés
  9. huu a mindenit, en is gratulalok! ujabb gyerek a csaladotokban, ez nagyon jo hir. erot es sok oromet a felnevelesukben!!!h. zoltan

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?