csütörtök, január 29, 2009

Esik az eső, ázik a mező...


kedvtelen a Bettike, mert...


... :) nem vagyok kedvetlen, mert ma ama ritka napok egyike van, amikor a két kicsi egyszerre alszik...

A múlt héten kaptuk ajándékba ezt a könyvet, Esős napokra. Nagyon meglepett és megörvendeztetett. Úgyanis valamikor feltettem a booklineos könyvespolcomra, aztán levettem, mert nem fért rá a többi (valahogy lemondtam róla) és most itt van! :) Van benne néhány jó ötlet, amit próbálunk meg is valósítani. Legegyszerűbbek a só-liszt gyurma és az édes keksz tészta, amit épp úgy lehet formázni, mint a só-liszt gyurmát, csak aztán meg is lehet enni.

A héten a lányokkal az otthonról hozott darált keksz recepttel játszottunk, az adagot kettőbe osztottam, és mind a ketten gyúrtak, majd mivel 1 táblám van felváltva nyújtottunk, aztán együtt szaggattunk. És nagyon jó volt, Balázs a vége felé már unta. Mind elfogyott, finom volt. Következőleg egyikük adagjába kakaót is fogok tenni, így érdekesebb mintákat, figurákat lehet készíteni.

És itt a recept:

500 g fehér liszt
250 g margarin
250 g cukor
2 tojás
kevés szódabikarbóna vagy sütőpor
reszelt citromhéj
Összegyúrjuk, ledaráljuk kekszformán vagy kiszaggatjuk vagy kézzel formázzuk, mintázzuk. Közepes tűznél halvány színűre sütjük.

Szeretek variálni, citromhéj most nem volt, tettem bele 100 g teljes kiőrlésű lisztet, margarin helyett fele vaj fele zsírt. Alig várom, hogy újra "játszodjunk" ilyen sütiset s közben örüljek a lányokkal.

4 megjegyzés:

  1. :) en is szeretem az ilyen tevekenysegeket :)

    VálaszTörlés
  2. Ez érdekes könyv lehet!
    Ha érdekel egy élő játék mesekönyvekkel,nézz be hozzám!

    VálaszTörlés
  3. Láttam, de nem szállok be, ne haragudj.

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?