hétfő, február 23, 2015

Mára azt terveztem

hogy magokat szórok a földbe. Az esti, éjszakai eső azonban elmosta ezt a tervemet. Nem lehet rálépni a földre.
De nézni szabad.
A bodzán már vannak kicsi levelek. Épp csak hogy kibomlottak a rügyei.
A hóvirág még nem virágzott el.
A levendula levelei között láttunk egy katicabogarat.


Lassan rájöttem, hogy hol milyen virág bújuk: tulipán, sárga nárcisz, pitykenárcisz, krókusz, cigányvirág, s a három piros jácint közül az egyik hegye épp most kezd látszani.

Még ősszel vettem egy alpesi erikát, mert szép volt a színe és azt írták róla, hogy januártól áprilisig virágzik.
Így nézett ki amikor megvettem.


Mind néztem, hogy mikor fog már virágozni, s láss csodát végre ma észrevettem, hogy halványzöldből lilás rózsaszínű lett. Nagyon szép.



A kis tuja bébi, amit ősszel kaptam és alig volt magasabb, mint a kisujjam, nőtt, de barna lett. Lesz-e még zöld vagy átázott-fázott a télen? Ha türelmes leszek, talán meglátom.

S ha kint nem szórhattam magokat, hát megpróbáltam bent. Majoránna és csombor magokat szórtam egy doboz földre. Úgy olvastam, hogy csírázáshoz fényre van szükségük. Kíváncsi vagyok lesz-e belőlük valami?

A paprikával egyszerre vetettem pár brokkoli magot, amit előzőleg beáztattam csalán és zsúrló teába. Négy nap alatt kikelt. Tegnap nem is néztem, nem vártam, hogy ilyen hamar kikeljen. Ma vettem észre. Két kis tejfeles dobozba tettem 4-4 magot. Az egyikben kikelt három. Ennyi. Eddig csak hallottam, hogy nem mindegyik magból lesz növény. Most talán tapasztalom is. Nem is tudom, mi lesz ezekkel a brokkolikkal.


Olvasok a vegyszermentes kertészkedésről, mulcsozásról... Jegyzetelek, mert az olyan megnyugtató. Csak találjam is meg a megfelelő időben a megfelelő jegyzetet.  :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mi a te véleményed?