szerda, január 13, 2021

Boldog 2021-et!

A szilveszter egy hálás visszatekintés volt együtt szeretteimmel. Nagy öröm volt kibontani a hálaüvegünket s visszaemlékezni mi mindennek örültünk az elmúlt évben. Sok okunk van a hálára.

S hogy mit hoz ez az év, nem tudjuk. Bízunk Istenben, Aki eddig is kegyelemmel és szeretettel vette körül az életünket.

Állandó változás, bizonytalanság, korlátozások - a hála és szép emlékek mellett ezt is hozta a tavalyi év. Kicsit nehéz így tervezni. De lehet a jó szokásokat őrizni, erősíteni, új jó szokásokat bevezetni. Szeretnék életem alapvető értékeihez ragaszkodni. A jóban még jobb lenni. Szeretnék sokat olvasni. Kitartó lenni a tanulásban. Pár kilót lefogyni. Néhány új receptet kipróbálni. Gondoskodni növényeimről. Örülni szeretteimmel.

Már nem várom az idő múlását. A volt és a lesz határán szeretnék bölcsen, békésen, reménykedve élni. 

Most végre január elsején váltottam határidőnaplót (eddig mindig februárban váltottam füzetet), mert 11 hónap után betelt az előző bullet journalom.


Az első próbafüzet után, ami egy egyszerű 48 lapos iskolás kockás füzet volt, ez az ötödik füzetem. Nagyon megkedveltem ezt a módszert és a füzet is tetszik, a pontozott lapok, kemény borító, így akárhol írhatok, a füzet mérete, vastagsága stb.

De ha nem lenne ilyen füzetem, akkor ezt a módszert használnám. Egyszerűsége, rugalmassága, átláthatósága miatt kedvelem ezt a módszert s hogy minden belefér amit akarok.

Január vérgre hozott egy kis telet, egy kis havat, egy kis hideget. De szánkózni még nem lehetett.

Hála Istennek jól vagyunk, eddig elkerült a koronavírus. Ismerőseink körében viszont vannak betegek.

Most településünk újra karanténba került. Eddig is keveset jöttünk-mentünk, most még kevesebbet. Novemberben 4 hétig tartottak karanténban. Most egyelőre 2 hétről szól ez a szigorítás. Remélem ebben az évben vége lesz ennek a járványnak, távolságtartásnak, maszkviselésnek. De ki tudja? Addig is minden nap keresek valami szépet, valami jót, aminek örülhetek és egy következő szép szilveszter reményében néha írok egy cetlit az idei hálaüvegbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mi a te véleményed?