szombat, december 29, 2018

Olvasni...

kell!
"Elolvasott könyvek" listám idei másik három nagyon különböző, de számomra érdekes könyvéről írok néhány sort.

Egy különleges történet olvasmányaim közül Josh McDowell és Kristobal Krusen: Töretlenül c. könyve volt, ami a Parakletos kiadónál jelent meg.
Ez egy önéletrajzi írás, McDowell gyerek- és ifjúkori éveiről. Nem egy könnyű történet. Mégis Istenre mutat, hogy Isten milyen szörnyű mélységből is ki tud emelni, meg tud változtatni, használni tud. Nem gyerekeknek való olvasmány. De jó könyv.


Egy másik különleges könyv számomra Douglas Murray: Európa furcsa halála is.
Ez sem vidám olvasmány. De érdekes volt számba venni, hogyan jutottunk ide, hogyan változott meg Európa, a gondolkodásunk, a világunk. S merre is tartunk? Elgondolkodtató. A történelem nem csak valami régen történt események sorozata, hanem most is történik...


Furcsa olvasmányom volt még Gordon Thomas: Titkok és hazugságok - a CIA agykutatási programjáról és egyéb nem épp szép dolgokról.
Bár rég olvastam az "Orvos voltam Auschwitzben"-t s nem emlékszem részletesen az ott leírt szörnyűségekre, de az én képzeletbeli könyvespolcomon egymás mellé tenném ezt a két könyvet. Szomorú, hogy egyik sem kitalált történet.

Szóval ezek olyan könyvek, amik valahogy kilógnak megszokott, szép, pihentető, kedvenc olvasmányaim sorából, talán ezért is emlékszem rájuk jobban. De örülök, hogy elolvashattam őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mi a te véleményed?