csütörtök, július 10, 2008

Nem írtam még arról,

hogy hétfőn Józsival együtt voltunk ultrahangon és láttuk a Fiúnkat, nagyon szép. Köszöni szépen jól van. Fejjel felfelé, úgy hogy azóta minden nap kérem, legyen szíves megfordulni fejjel lefele. 1900 g a súlya. A doki szerint augusztus vége, szeptember elejére várható. Eddig csak szeptember eleje volt, nem tudom, hogy számol az a számítógép, egyik lány se akkor érkezett amikorra a program kiszámolta. Na de meglátjuk, mert a fiúk mások mint a lányok. A doki épp augusztus második felében lesz szabadságon. Így hát mindenképp szeretném ha kivárnánk a szeptember elejét, ezt még megbeszélem a kis Pocaklakóval. Amúgy már körvonalazódnak mely nevek jöhetnek szóba, de még nincs végső döntés. Persze a lányok véleményét is megkérdezzük. És biztos lesz neki neve, előbb vagy utóbb.

8 megjegyzés:

  1. Milyen furcsa, hogy minél nagyobb a család, annál több véleményt kell figyelembe venni a névkeresésnél. Nekünk kettőnknek, Dánival is nehéz volt közös nevezőre jutni, hát ha még majd Krisztina is véleményt nyílváníthat :)
    Épp a tegnap mondta egy kispapa, hogy a Csenge név tetszik neki, de a kismama nem egyezett még bele :) szóval másoknál is nehezen megy ez a névegyeztetés.

    VálaszTörlés
  2. :))
    Listát írtunk, az én listámon van vagy 10 név, a Józsién 4 :).
    Majd eldöntjük, mire be kell íratni.

    VálaszTörlés
  3. a kerdes az, ha a ket listan van e kozos nev? :))
    mert akkor az eredmeny egyszeru: lidia listaja metszve jozsi listaja = nevenincskiralyfi neve.
    Azaz: Llidia ∩ Ljozsi = nev

    VálaszTörlés
  4. Van kozos, es a Csenge is igy hatarozodott meg. De most nem biztos, hogy a metszetbol kerul ki :)

    VálaszTörlés
  5. A Csenge mellé a Csongor passzol hangzásban, az Anita mellé meg az Attila vagy az Antal, a Betti mellé a Peti, a József az József... jól elszórakozok itt magamnak, de az is eszembe jutott már a jövőre való tekintettel, hogy a Krisztina mellé a Kristóf passzol (most megsúgtam, hogy melyik nevet ne válasszátok :)

    VálaszTörlés
  6. Mielott nevet valasztasz nezd meg hogy mit jelent a nev, mi az eredete. Mikor mi valasztottunk neveket fontos volt hogy mit a jelentoseguk, mert a gyermeked azt hordozzak valmilyen fele keppen magukban. Regen a neveket azert adtak mert az jelentett valamit. Szerintem, lehet nem mindneki ert egyet ezzel fontos mit hordoznak magukban a nevek.

    VálaszTörlés
  7. A netről néztük a névlistákat, és eddig még mindenütt írta a jelentését meg az eredetét a névnek, tehát emiatt nem kell aggódni :)

    VálaszTörlés
  8. Hát igen, a Csenge mellé jól passzol a Csongor :D és szép egyedi magyar név ;;)
    Amúgy ezzel a "passzoló" logikával lettem én Tünde. Nem hogy nem tetszik, de tényleg inkább a jelentéseket érdemes megnézni a hangzás melé.
    Na de boldogultatok ti már két esetben, így nem aggódom értetek...

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?