péntek, január 06, 2017

Még év elején

vagyunk, egyik nap még 2016-ot írtam 2017 helyett. Rá kell szoknom az új évszámra. Hideg van kint, sűvít a szél, mondhatnám, hogy tombol a tél. Jól esik bent ülni a melegben.
Már nem is tudom, második vagy harmadik éve töltöm ki az évrendező füzetet. Első alkalommal kicsit nehezen ment, de most már szeretem rászánni az időt. Jó kicsit számot vetni azzal ami volt és azzal amit szeretnénk. Virág is készített a gyerekeknek évrendezőt. Jó volt a gyerekekkel is kitölteni.
Már lassan családi hagyománnyá lesz, hogy szilveszterkor előveszünk egy jól őrzött borítékot, és elolvassuk mit írtunk egy éve, másnap pedig újra írunk s eltesszük egy lezárt borítékba, hogy az év utolsó napján, ha lesz és leszünk megosszuk egymással terveinket, vágyainkat, örüljünk annak ami valóra vált és tanuljunk a múltból.


Nagyon megszoktam tavalyi kis határidő naplómat. Azért vettem meg múlt év elején a Tescóban, mert kicsi, jól elfér a kicsi táskámban jó lesz feljegyezni benne, kinek, mikor, milyen programja van, mit nem kell elfelejteni. Tudom, hogy telefonnal is lehet, de nekem ez jobban tetszett, kezemre állt, jobban átláttam szerettem lapozni, kedvem szerint díszíteni, rajzolni, jeleket használni. Ahogy teltek a hónapok egyre több dolgot jegyeztem fel s néha éreztem, hogy nincs elég helyem. Ezért erre az évre valami nagyobbat kerestem. Szépségével azonnal megragadott a "Nőnek születtem" nőknek készült kalendárium. Hát beszereztem.
Ismeritek? Majd írok róla és megmutatom. S mást is.

2 megjegyzés:

  1. Én idén töltöttem ki először ezt a füzetet...Jól meg is kínlódtam vele.:)

    VálaszTörlés
  2. Első alkalommal nekem is nehezen ment, de most már örömmel állok meg kicsit számot vetni, tervezni. S jó egy év után vagy lehet több után visszanézni, hogy minek örültünk, mit szerettünk volna elérni. Én nem voltam szokva ilyen visszapillantásra, értékelésre, tervezésre, gondolkozásra.

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?