kedd, május 03, 2011

Tavaszi történet

Egy ideje nem olvastam már a Harmatnál megjelent pszihológia, párkapcsolat témájú könyveket. Valahogy elég volt. A sok elmélet is nehéz tud lenni. Élni kell.
Gary Chapman: A házasság négy évszaka c. könyvet tavaly románul is ajánlották, hogy jó. Ez még ne jutott el hozzám, s mikor megvehettem volna se vásároltam meg. Most viszont megvettem Szegeden a Chapman, Gary – Palmer, Catherine által írt "Tavaszi történet"-et. A fent említett tanácsadó könyvün alapul. Gondolom az ott ismertetett alapelveket meg lehet találni a könyvben. Ez az első kötet a négy közül. És történet, tehát könnyen olvasható. Nekem tetszett a történet.
Viszont ennek a könyvnek a kapcsán jelent meg egy cikk a mindennapi-n. Nekik is igazuk van.

3 megjegyzés:

  1. Kérdés: Ez a könyv is a szeretetnyelvekről szól?

    VálaszTörlés
  2. Nem, ez nem a szeretetnyelvekről szól. A házasság négy évszakának ("Az évszakok körforgása – akárcsak a természetben – a házasságban is ismétlődik: tavaszi vibrálás és izgatottság, őszi elégedetlenség és bizonytalanság, téli düh és csalódás, nyári fejlődés és gazdagodás.") elmélete regényben.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a választ! Úgy tűnik akkor, hogy ez valami újszerű, egy számomra új elmélettel, és nem a szeretetnyelvekről szóló könyvek egy újabb kiadása (amiből már van jónéhány). Tehát mindenképp érdemes elolvasni:).

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?