az egyszerű de finom kekszreceptem.
Legfinomabb ha vajjal készítjük, és mostanában amikor a tészta meg van gyúrva, kettőbe osztom, és az egyik felébe teszek kakaót, jól átgyúrom, és mintás kekszeket készítünk a lányokkal, pl. amikor kört vágnak, tesznek neki szemet, orrot, szájat, de ez csak egy példa volt, a fantáziának nincs határa. S milyen érdekes ha a végén a két tészta keveredik! Sajnos annyira lekötött az alkotás, hogy megfeledkeztem fotózni, s aztán meg olyan hamar elfogyott, hogy nem volt mit fotózni, de ha egyszer sikerül lencsvégre kapnom a remekműveket, majd megmutatom.
Itt az egyszerű recept:
-500 g liszt
-250 g margarin (vagy 200 g vaj vagy zsír, de ajánlom a vajat)
-250 g cukor
-2 tojás
-kevés szódabikarbóna vagy sütőpor felfuttatva ecettel vagy citromlével
-reszelt citromhéj -ezt kihagyom, úgyanis egy orvosnő nem ajánlotta használni, mert nem lehet tudni mivel vannak kezelve ezek a gyümölcsök, kár, de tettem helyette vaniliás cukrot.
Összegyórjuk. Le is lehet darálni vagy kinyújtani és kiszaggatni formákkal.
Ha akarunk kakaós részt is, akkor teszünk bele kevés kakaót- ez a rész nem votl a receptben, így én szemre tettem bele annyit, hogy szép barna legyen.
Közepes tűznél sütjük.
Na, tessék! Azóta se írtam meg a vegyszeres citrom bejegyzésemet!
VálaszTörlésA bolti reszelt citromhéjat kezeletlen citromból készítik, de az otthon reszelést csak biocitromból ajánlatos megejteni, mert tényleg van rajtuk penészesedés elleni permetszer, hogy a szállítás alatt ne romoljon meg. Már bebizonyították, hogy az az egy hét, amivel tovább eltartható, nem éri meg, dehát...
Itt nálunk még nem láttam árulni reszelt citromhéjat, az elmúlt években 1-2 kivétellel lemondtam a reszelt citromhéjról, mert nem nagyon volt lehetőségem boltokban bóklászni, de keresni fogom.
VálaszTörlés