szerda, január 27, 2010

Most ezt olvassuk és ezen veszekednek a kicsik


Sztelek Csilár: Döme Beszélgetős könyv kicsiknek(Kálvin Kiadó)
Csenge kapta karácsonyra, neki már többször elolvastuk a könyvet, de Balázs is szereti lapozni. És nem tudom hogy, de gyakran épp egyszerre akarják olvasni, lapozni, valahogy épp akkor, amikor a másik kezében észreveszik a könyvet. Egyik mondja: az enyém, másik: add ide vagy épp fordítva.

Mikor először belelapoztam a könyvbe, azt kérdeztem magamtól, vajon fog-e tetszeni a könyv a gyerekeknek? De nagyon bejött. Óvodás korúaknak való, bár Anita is elolvasta. De Csengének szinte minden nap olvasunk belőle s ő is "olvas " magának: leül és lapozza a könyvet miközben elmeséli a történetet. S Balázs is szereti lapozni, nézi a képeket, mert szép színes képek vannak benne, legtöbbször egyik oldal csak kép, a másikon pedig van kép és szöveg is.

Miről szól a könyv? Egy kisfiúról, Döméről. Oviról, költözésről, kistestvér születéséről, kisállatról, költözésről, örökbefogadott testvérről, fogyatékos szomszédgyerekkel való barátságról, séta a temetőben, együtt játszás, veszekedés, szülinap, kórház, öröm és szomorúság, mindenféle - amilyen egy gyerek élete lehet. Tíz fejezete van a könyvnek, minden fejezet utolsó oldalán egy rövid imádság. "Este így imádkoztak", nagyon szép, érthető, az aznapi eseményekhez kapcsolódó imák, amiket egy hároméves is megérthet.

Fülszöveg:

-Hol jön majd ki a baba a hasadból?
Ezt a kérdést kétéves fiam igen értelmesen és sajnos mindenki számára tökéletesen érthetően a tömött buszon tette fel. Akkor őszintén sajnáltam, hogy ezt a kérdéskört nem beszéltük meg korábban.
Néhány évvel később fiam mandulaműtétjére készülődve megfogalmazódott bennem ennek a könyvnek a gondolata.
Olyan mesekönyvet szeretnék a szülők kezébe adni, amelyik alkalmakat teremt beszélgetésekhez, segít a gyerekeknek kérdéseket megfogalmazni, és Isten igéjének fényében közösen megtalálni az ő koruknak, szellemi és érzelmi érettségi szintjüknek megfelelő és megnyugtató válaszokat.
Kérem Isten áldását ezekhez az együttlétekhez.
"Neveld a gyermeket a neki megfelő módon,
még ha megöregszik, akkor sem tér el attól." Péld 22,6

4 megjegyzés:

  1. NAGYON SOK JÓ KÖNYVETEK VAN ,A GYEREKEKNEK IS! JÓ HOGY TUDSZ NEKIK OLVASNI EZEK ÁLDOTT IDŐK, ADJON AZ UR SOK TÜRELMET ÉS BÖLCSESSÉGET,HOGY TUDD ŐKET NEVELNI VALÓBAN A NEKIK MEGFELELŐ MÓDON!!!!

    VálaszTörlés
  2. nagyon jol hangzik ez a konyv! nalunk forgalmazzak vajon valahol?

    VálaszTörlés
  3. nekem is nagyon tetszik a könyv,a leirtak alapján, majd körülnézek hátha itt is megtalálom valahol...köszi

    VálaszTörlés
  4. Mi a booklineon rendeltük, kicsit izgultam is, hogy vajon milyen lesz, hisz nem volt lehetsegem előre belelapozni, mások véleményét olvastam ill. a kiadó neve is mond valamit.

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?