kedd, január 05, 2010

Megint csak egy

könyvről. Ez a jutalma a kevesbb netezésnek és a konyhai ügyetlenkedésnek. Azért még fogok néha másról is írni.
Tehát: haszna van még az újjak elvágásának is. Nem kell nagyon elvágni, elég egy jó éles késsel a megfelelő helyen nem túl mélyen, csak annyira, hogy kisebb érintésre két óra múlva is vérezzen, s legalább két napig minden érintésre fájjon (így a mosogatást legalább fél naprig el lehet kerülni) lehetőleg legalább két újjunkat megmintázni, s máris adva van pár szabad óra. S mivel kevesebb netezés mellett döntöttem, marad az olvasás.

Szoptatós, altatós olvasmánynak szántam, de így hamar elolvastam Pauline Hamilton: Fordulat a szakadéknál (Evangéliumi Kiadó, 2008) c. könyvet.

Fülszöveg:
Pauline Hamilton, az amerikai misszionáriusnő életrajza, aki 32 évet töltött el missziós szolgálatban kínai emberek között. Meginditóan szép és megrendítően nehéz életútjára visszatekintve így foglalta össze Isten gondviselő szeretetét: "Sohasem engedett elesni, sohasem hagyott cserben, és sohasem engedett el." Ez a könyv a megtérésétől (fordulat a szakadéknál) kezdve végig kíséri életútján, amikor életveszélybe került, amikor rákbetegségben szenvedett, vagy amikor kirabolták. Imádkozó lelkülete, töretlen Istenbe vetett bizalma minden olvasónak példaként szolgálhat.
Nagyon tetszett a könyv, a történet, ami nem is Pauline Hamiltonról, hanem Isten szeretetéről, hűségéről, hatalmáról, gondviseléséről szól. Arról az Istenről, Aki most, ma is úgyanaz, mint Ábrahám, Izsák, Jákób, Hudson Taylor, Pauline Hamilton idejében. (Vajon miért nem taasztaljuk ezt így sokszor?) A könyv hatása rám Elisabeth Elliot könyveire emlékeztet, mostnában gondoltam is, jó lenne újraolvasni őket, de talán mégsem, mert ez is nagyon jó volt: kicsit megállni, elgondolkozni életem dolgai felett...
Az engedelmesség: minden helyen- minden időben- minden módon- kivétel nélkül Isten akaratát tenni, aszerint élni -ezt választotta P.H. És amit megtapasztalt ennek következtében: Isten sohasem enged elesni, sohasem hagy cserben, és sohasem enged el.

4 megjegyzés:

  1. pont igy jártam én is, két újjam is le van ragasztva...csak én nem a késsel, hanem a kancsó segitségével...jól kezdtem az évet én is ez volt a harmadik kisebb balesetem, de egyiksem volt vészes, bár a drága férjem vállalta pár napra a mosogatást!

    VálaszTörlés
  2. Én is felmentést kaptam egy estére a mosogatás alól :).

    VálaszTörlés
  3. Meg egy reggelre is ! Azt észre sem vetted ?!

    VálaszTörlés
  4. Megtörténhet... este elmosogattál, hogy reggel ne kelljen mosogassak vagy hogy volt?

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?