hétfő, április 20, 2009

Hétvége

Itthon most 9-en voltunk, és el is fértünk. A lányok is nagyon örültek. Anita Esztert, Csenge Rúbent választotta. Volt olvasás, játék... A vasalatlan ruhák egy része is kivasalódott. ...Hamar eltelt.

Vasárnap a délelőtti istentiszteleten gyerekbemutatás volt. Két babáért imádkoztunk. Gyönyörűek voltak a babák, egy meseszép kislány és egy aranyos kisfiú. Nagyon szép volt. Ritka alkalom... ünnep.

Úgyancsak vasárnap töltötte Balázs a 7. hónapot. Nem tudom, hogy a hónapforduló tette vagy csak úgy egyszerűen most érett meg rá, de Balázs fiam elkezdett enni. A sok csalódás után még kissé váratlanul ért, mert ő, aki eddig napi egyszer is alig evett, most úgy látom szívesen enne kétszer is vagy minden alkalommal mikor mi, a család asztalhoz ülünk. Egyszerre nem sokat, de már több mint 1 kiskanálnyi egy alkalommal. És nem kell kérni, hogy nyissa a száját, sőt szól, ha elfelejtjük a következő falatot, s ha elég, már nem nyitja a száját (eddig ez az első falat után volt, amit mesével, énekkel próbáltam kijátszani), ha inni akar nézi a poharát és morog. Egész jól megértjük egymást. És nem is követeli még -mint nem rég még Csenge - hogy csak Anya adjhat enni, kanalas ételt Apától is elfogad. Nagyon örülök ennek a változásnak, és igyekezni fogok úgy főzni, hogy ha lehet adhassak neki a mi tányérunkból, mert nem szeretem a külön főzicskézést. Ez az egyik nagyon jó dolog a szoptatott babáknál, ha 6 hónapig csak szopnak: kicsit nehezebben megy az ennivalóra szoktatás (ez babától is függ), de aztán már elég nagyok, hogy igazán finomakat egyenek.

Most nagyon fáradt vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mi a te véleményed?