szerda, február 25, 2009

Jön a tavasz!

Mert érezhetően hosszabbodnak a nappalok.

Ma kétszer is kimentünk sétálni, délelőtt a kicsikkel, délután Anitával is. És mind a kétszer sikerült úgy megszervezni, hogy Józsi segített feljönni a gyerekekkel.

Jobb kint sétálni, szaladgálni, mint bent veszekedni (érdekes kint nem nagyon van veszekedés) vagy rajzfilmet nézni. Ha kimegyünk nincs idő rajzfilmet nézni, és ez olyan jó! Nem mintha korlátlan ideig ülhetnének a képernyő előtt, de ha nem ülnek egyáltalán, az még jobb, főleg Csengének. Mert vele úgy volt, hogy Anita nézett rajzfilmet, s hát akkor ő is, pedig Anita olyan két és fél - három éves koráig nem rajzfilmezett, s szerintem nem is veszített semmit. Csenge a héten csak hétfőn nézett mesét, azóta 'büntetésben van', a héten nem nézhet. Persze minden nap kéri, de nem lehet, s mintha jobb is így neki, azt hiszem vágni fogok a napi fél órai adagból, főleg ha többet lehetünk kint. Persze többet is kell olvasni neki, tehát per pillanat úgy néz ki nincs belőle semmi hasznom, sőt, károm, de én tudom, hogy jobb így neki is és nekem is. Szóval napi fél óra volt eddig, ami néha 1 óra lett, úgy is, hogy akkor következő nap nem volt rajzfilm, mert hát a Micimackót nem lehet csak úgy megállítani... Szóval már második napja nincs hiszti a "lejárt a fél óra" elhangzásakor, és még nem tudom, de (bár lehet sejtem) valami változott, ha a gyerek nem nézi a képernyőt.

Anitánál az iskolában papírgyűjtési akció van, tehát gyűjtűnk.

4 megjegyzés:

  1. Nálunk Zsófit egyáltalán nem kötik le a mesék, aminek azért örülök.Balázs nagyon szeret nézni akár egész nap is, de egy mese az engedélyezett ha épp nincs büntibe, ahogy most is.Amikor nem néz mesét sokkal jobban feltalálja magát és kreatívabb és kezelhetőbb is.Da ha nincs is büntibe akkor sem néz mindennap.Vasárnap egyáltalán nem ézhetnek.
    Mi is nagyon várjuk a tavaszt.:)

    VálaszTörlés
  2. Sajnos én is hajlamos vagyok leültetni rajzfilm elé,főleg mikor ezer dolgom van,de erről gyorsan le kell szokjak!!

    VálaszTörlés
  3. Hát Eszter, az elmaradt dolgokról egész hosszú listám van...

    Emese, én is azt veszem észre, kezelhetőbb a gyerek amikor nem néz rajzfilmet, jobban elvan, kivéve, mikor rájön, hogy rajzfilm kell neki. Vasárnap mi se nézünk mesét, még ha itthon vagyunk is. De azt hiszem a hétköznapokból is vágok.
    Amúgy érdekes, mire képesek rajzfilmért, mint pl. a rendrakás, ami nem a kedvenc tevékenységek közé tartozik.

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?