csütörtök, február 26, 2009

mit is írjak erről?

Kölcsön kaptam a könyvet, elolvasni.
Lelkesen neki is kezdtem. Cím, szerző, kiadó: Jábéc imádsága, Bruce Wilkinson, ITM Kiadó, 2004. Olvasás... Addig míg valaki nem figyelmeztett, hogy hallott már erről a könyvről, egyesek szerint vigyázni kell, mert amolyan amerikai jólét kereszténységet hirdet.

Kicsit utánna néztem, kérdeztem.
De azért is elolvastam!
Nem tudom. Mindenki maga felel azért amit gondol. Kár, hogy nem tudok héberül, arámul , görögül, kicsit alaposabban utánnanézni a dolgoknak.
Tetszett a könyv, örülök, hogy elolvastam.

Le is írom ide Jábéc történetét a Bibliából, kiemelve az imádságát.

Jabéc tekintélyesebb volt testvéreinél. Anyja nevezte el Jabécnak, mert ezt
mondta: Bizony fájdalommal szültem őt! Jabéc segítségül hívta Izráel Istenét,
és ezt mondta: Bárcsak nagyon megáldanál engem, és kiszélesítenéd
határomat, velem lennél, és megoltalmaznál a bajtól, hogy ne érjen
fájdalom!
És megadta neki Isten, amit kért. (1 Krónika 4: 9-10)

Ennyi most erről.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon figyelemre melto,Jabec imadsaga,egyetertek veled.

    VálaszTörlés
  2. Nem olvastam a könyvet, de most már én is kiváncsi vagyok rá. Kiss Judit is irt róla, mert ezt tanulmányozták a nőikörön. Köszi.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jo konyv, es az iro nem egy joletett hirdeto valaki.
    Igen itt vannak kimondottan pasztorok, gyulekezetek akik arra epitenek.......jolet misszio, predikadcio es azt nem szeretem......de az iro nem kozejuk tartozik.

    Viszont jo lenne mar kilepni abbol a gondolkozas modbol hogy a hivok mind "szegenyek" kell legyenek ahoz hogy hivok legyenek. JO lenne mar megtanulni ugy imadkozni hogy ne csak epp eleg legyen nekem........mert abban rollam van szo..........Istenem annyit adj hogy tudjak masoknak annyit adni amenyit TE akarsz. Sokszor a szerenysegunkkel megkotjuk ISten kezet, nem merunk bator imadsagokat kerni.... a vegen viszont meg kell tanulni, Uram nem az en hanem a te akaratod.
    Isten SOHA NEM AD ADDIG AMIG NEM KERUNK TOLLE. Tudja a szuksegleteinket, de azt akarja hogy kereseinket halaadassal tarjuk ele......ujra es ujra kerjetek, zorgessetek.....azert nincs mert nem keritek, de irigyek vagytok masokra akiknek van....vagy ha keritek nem jol keritek, onzo celokbol magatoknak. Nem az a kerdes mit kerek hanem milyen szandekkal. Ha a szandekaim jok es megegyeznek az O akarataval .....akkor megkapom, ha nem kerem nem fogom megkapni.

    Par evel ezeloltt Isten ezt annyira tudtomra adta egy eletemben lefogro eletpillanatban.

    Korcsolyazni voltunk a gyerekekkel, Patrik szulinapja volt es ott volt ket masik baratja meg. Tudtam hogy akarnak valamit, vagyis edeseget meg inni valalmi colat. Ott jottek , mentek korulottem......Patrik is meg a nagyobbik gyerek is. Hallottam amikor maguk kozt mondta Patrik hogy kene kerjek anyatol penzt.....eltelt fel ora nem jottek kerni, de allandoan kimentek megnezegettek az edeseges es ital automatakat, kerdeztek egymastol mit akarnak......es ott volt bennem megkerdem hogy akarnak valamit.....aztan megsem, ha nem kernek nem ajanlom fell.
    Masfel ora mulva meg mindeg nem jottek oda hozzam kerni semmit.
    Majd Kevin egyszer csak hirtelen semmi joves menes nelkul oda jott es megszolalt: Anya kaphatok egy csokit es egy inni valot....mondtam neki igen.
    Amikor a ket nagy akik tobb mint masfel oran at nem jottek oda kerni de vegig akartak valamit lattak hogy Kevin kezeben ott van amit kert aztan ok is oda jottek es kertek.
    Eletemben egy olyan idoszakon mentem at amikor neha ugy ereztem hogy az en kereseim lehet nem " szentek" nem nagy dolgok, hogyan " zavarjam" Istent az en apro vagy nagy dolgaimmal, szuksegleteimmel vagy almaimmal......miutan megvettem a gyerekenek amit akartak , mind vissza mentek korcsolyazni es ISten elkezdett velem beszelgetni.
    Azt akarom hogy ugy viselkedj mint Kevin, engem MINDEN erdekel az eleteddel kapcsoaltban tudom a szuksegeidet, sot a vagyaidat is......de ahoz hogy megkapd kerned kell......ha elhiszed hogy szeretlek es atyad vagyok akor mint gyerek csak jojj es kerj.
    Azota megtanultam sokat kerni, mert meg mindeg jobb a felet megkapni, mint nem kerni. Amit viszont megtanultam hogy a NEM is egy valasz, sok ember azert nem mer kerni mert fel hogy Isten azt mondja hogy nem.
    Hol tartana ez a vilag ha magukat Istenfelo HIVO-k oszinten ELHINNEK hogy Isten szereto atya es igen is ha nekunk adta Jezust hogy ne adna vele egyutt mindent.....de vagyok olyan kapcsolatban VELE hogy kerjek?? oszinten oda menjek es kerjek.....igen meg nagy dolgokat is!!!!! WOW.....Milyen a kapcsolatom Istennel ?? a gyermeke vagyok ?? vagy idegen nekem?? a baratom?? vagy csak ismerosom?? a baratomhoz barmikor oszintem mehetek es kerhetek......egy ismeroshoz nem fogok ugy viszonyulni, sot nem merek ugy viszonyulni.

    Az igazi annyagi szabadsag nekem az amikor adhatok gondolkozas nelkul. Es Isten nem azert ad nekunk hogy tavakkent megtarsuk hanem hogy folyokent tovabb adjuk.
    Megaldalak hogy aldas legyel masoknak, nem magamnak, hanem masoknak.

    Na jo sokat irtam, de szeretem az ilyen temakat.

    Ugy latom en vagyok az egyetlen aki bovebben kifejti gondolatat. Lehet lassan letiltasz.
    Ha zavaro csak irj es vissa fogom magam.
    mpd5

    VálaszTörlés
  4. Eszem ágában sincs, hogy letiltsalak, csak írj nyugodtan.

    Köszi amit írtál.
    Már vagy két hete olvastam a könyvet, sokat gondolkoztam rajta.
    Egyetértek azzal amit írtál.(Olvastad a könyvet te is?)
    És az imádkozásról is gondolkozom...
    Igen, jó téma.

    VálaszTörlés
  5. Én régebben olvastam a könyvet...
    Azt gondolom, van mit tanulni a bibliában is megörökített imádságokból, és imádkozóktól.

    Meg azt is észrevettem magamon, hogy van, amikor félelemből nem kérek többet, nehogy akkor Ő is többet várjon tőlem. (főleg, amire a könyv szerzője gondol a határkiszélesítést illetően).

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?