kedd, augusztus 19, 2008

Jó volt a mai nap.

Együtt ebédeltünk itthon, mert Józsi nem csak elvitt, ott volt velem, de haza is hozott, csak délután volt munkában.
Milyen volt a tanfolyam? Jó. Rajtunk kívül csak egy házaspár volt még. M. is kb. két hét múlva kell szüljön. Ezért ez olyan tömörített kurzus, amit 4xheti 1,5 órában tart az orvosnő, ma és holnap elmondja, 2x 2,5-3 óra alatt. Hasznosabb lett volna ezeket az infókat a terhesség elején hallani, gyakorolni, nem beszélve arról, milyen jó lett volna tudni az első szülés előtt. De most se túl késő.
Volt szó a terhességről, a baba fejlődéséről (film is), hasznos tornagyakorlatok, a vajúdásról (ez nagyon jó volt), (apás) szülésről (film is) csak ez nálunk sajnos nem gyakorlat még, légzési tehnika, mit kell vinni a kórházban, mit kel megbeszélni az orvossal, mit tegyünk ha az orvosunk mégse jön be, gyakorlati dolgok. Jó volt, csak ajánlani tudom.
Ultrahang vizsgálat is volt. 37-38 hetes vagyok, de nem a számítógép számolta ki, hanem a csontok szervek lemérése alapján, ez egyezik az én számításaimmal is. Mutatta, hogy a méhlepényen látszik, hogy még nincs itt a szülés ideje. A baba tényleg nagyon lent van. A szülés beindulhat akármikor egy emléstől vagy egyébtől, de még 2-3 hétig is együtt élhetünk :). Van elég vize a babának, minden szép és rendben van.
Várom holnapi folytatást.
Egy szép nagy kerek labdán ültem két és fél órát, nagyon kellemes, kényelmes volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mi a te véleményed?