péntek, július 25, 2008

Ma

végre sütöttem palacsintát. Már tegnap szerettem volna, de már este lett mire sorra került volna, így mára maradt. Anita már nagyon várta. Ma ez volt a másodikfogás. Ritkán van ilyen, általában uzsinnára vagy deszertnek készítem, és általában lekvárosan esszük.

Hozzávalók (ahogy én csinálom egy régi recepteskönyv szerint):
1/2 l tej
2 db. tojás
1 kanál cukor
kevés só
1/4 kg liszt
zsíradék a sütéshez

A tej felét elkavarom a tojasokkak, cukorral, sóval, hozzáadom a lisztet, símára keverem (ált. mixerezem) aztán felhígítom a maradék tejjel, de van hogy ásványvízzel. Teszek bele 1-2 kanál olajat és teflonsütőben sütöm, amire van amikor teszek még pár csepp olajat, van úgy hogy nem.

Az első palacsintát el kell felezzem a két lány közt, s a következő párat azonnal megeszik, ahogy megsül. Most, hogy nem tudok annyit állni, csak annyit sütöttem, amennyit megettünk, a többit betettem a hűtőbe, este sütök meg, ha Józsi is hazajön, mert ő is szereti. És jó ha áll pár órát a tészta. Altalában dupla adagot készítek, mert ezt együltünken megesszük :)

Nagyon szeretem még a vinettaszalátát magyarul padlizsánsaláta lenne. Tegnap sütöttem először. A lányok nem szeretik, J. se eszik belőle sokat, ha egyáltalán eszik. De azért nekem kedvencem. És még nyári kedvencem akár minden nap is a görögdinnye.

2 megjegyzés:

  1. Nálunk is lecsúszik a görögdinnye minden este :)

    VálaszTörlés
  2. köszi, hogy eszembe juttattad a palacsintát:D Sütöttem én is, mert szeretjük és rég nem ettünk:)

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?