csütörtök, április 10, 2008

Változ(tat)ások

A héten megkezdtük Csengével az "elvonókúrát", vagy elválasztást, bár nem tudom ez mennyire illik, hisz már jó pár hete nincs anyatej, csak a szokás, a szopás, az összebújás főként lefekvéskor. Már három este aludt el "didi" nélkül. Az első este olyat sírt, mint még soha, a második este türhető volt, az este pedig épp csak egy picit, Józsi szerint nem is sírt. És ma a második dél, hogy szintén didi nélkül alszik el, bár kéri. Jó, hogy jól van egészségileg és kint szép idő van, így délelőttönként kimegyünk a parkba, 2-3 órára, a jó levegőtől elfárad, így bár mondja, hogy "felkel", de végül csak elalszik, persze mellettem. Ma 12 perc kellett az elalváshoz. S a kinti sétáktól többet is alszik, tegnap például másfél órát. Ha nem beteg, általában átalussza az éjszakát, csak hajnalban ébred meg, hát akkor még kapott egy kis didit, hogy visszaaludjon, és ne ébressze fel az alvókat, de azt is el fogjuk hagyni. Nagyon szeretném, ha őszire áttehetném Anitához a szobába, hogy ott aludjon.

Még megjegyzem, hogy kínáltam cumival, de nem kell neki, nem tudja szopni.
A másik dolog: sok elmélet van, hogy hogyan kell a gyereket nevelni, nem elkapatni, külön altatni stb. Anitával mindent jól akartunk csinálni, sok minden sikerült is. Bár ez most nem okoz örömet és elégtételt, mert ha újra kezdhetném, neki is több anyaközelséget adnék. Így hát cseppet sem bánom, az eddigi szopizást, azt hogy velünk alszik, nekünk ez így jó, és szerintem neki is. Még egyszer meg szeretném ismételni, mert úgy érezzük ez így jó volt a babának is, nekünk is. Azt hiszem mi (szülők) is nagyon megváltoztunk, de én cseppet sem bánom.

5 megjegyzés:

  1. Ezek szerint átgondoltad azt a verziót, amit februárban mondtál?

    VálaszTörlés
  2. Hét nem tudom mennyire kivitelezhető, ha igen, akkor azt vélasztanm, de ha nem, akkor jo lenne ha Csengét attehetnem, de ha nem megy, maradhat, elleszünk :)

    VálaszTörlés
  3. mi is lazábbak voltunk a 3. gyermekünknél,és sokkal jobb volt neki is, nekünk is:)))

    VálaszTörlés
  4. Hát igen, nehéz a választás, mert ha az ember az egyik opciót nézi, annak látja az előnyét, ha a másikat, akkor meg annak.

    VálaszTörlés
  5. én is minden egyes gyerekkel csak "romlottam", de én sem bánom. Az igaz, hogy nem a szoptatás kérdésében az utolsónál sajnos nem volt elég az anyatej, nem sikerült rendesen visszahozni, csak mindig rövid időre. Őt nem sikerült hosszan anaytejjel táplálnom:(
    Az együtt alvás dolgonál, nálunk a férjem viszont maradt a régi, így a gyerekek külön kerültek, kicsi koruktól átaludták az éjszakát, de nem gondolom ezért.
    Áldást kívánok az egész családodra.

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?