vasárnap, április 06, 2008

gOndOlkozom

-hogy milyen furcsa egy betegség a rák. Miért, ha egyszer megszabadul tőle az ember, újra előjöhet máshol. Miért? Hogy működik ez az egész? (persze tudom utánna lehet olvasni a neten, de nem most) Olyan rejtélyes. És félelmetes. És mintha egyre gyakrabban bukkan elő. Valamit nagyon elrontottunk.

-A. nénit újra műtötték, kemoterápiát kapott, csont és bőr. Már egy évvel ezelőtt mondta, úgy érzi, nincs minden rendben, ki fog újjulni a rák. Bátorítottuk, hogy nem biztos, ne mondjon ilyet, s hát mégis neki volt igaza. Bárcsak élő hitre jutna, míg van ideje.

-hogy az öregek miért nem szólnak, ha valami baj van, miért várják meg a nagy bajt. Mire jó ez a "nem akarunk gondot okozni", a nem szólok, a "hogy vagy?-jól!" játék, amit mi el is hiszünk.

-szeretném, ha nem lenne halál és betegség és fájdalom és félelem.

2 megjegyzés:

  1. Ezen a foldon van halal es van betegseg. Hogy felnunk kell-e tolle??? Ha tudjuk hogy itt csak rovid ideig vagyunk( meg a 80 ev is keves az orokke valosaggal szemben) akkor nem felunk.
    Szerintem regebben is voltak betegsegek es sokan lehet rakban haltak meg csak az orvosi tudomany nem allt ezen a szinten es nem tudtak megnezveni. Hogy sokszor sajat magunk rontjuk a helyzetett viszont teny.
    Amikor a halal nagyon kozel jon, megvaltoztatja az eletedet, mert olyankor a Menny sokkal kozelibb es valosagosabb lesz.
    Ha a MIERT-ek mogot elfogadjuk hogy talan a valaszt nem tudom meg epp azert mert ISten tudja akkor bekem van. A hit azt jelenti hogy nagyon szokszor nem fogom tudni a MIERT-re a valaszt.....ha mindeg tudnam nem kellene a hit es a bizalom, hanem lenne magayarazat es logika.
    mpd5

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?