vasárnap, július 01, 2007

Ilyen ez a Gyerek

Mert nem lehet olyan mint a Másik.
Csenge szereti szakítani a papírt. Ezért jó lesz vigyázni. Úgyanis nem szereti ha valamit kiveszünk a kezéből. Jó erősen tud markolni, ezenkívül visítani és sírni keservesen. Mondhatnám, hogy Anita bezzeg, de nem mondom. Csak épp visszaemlékezem, milyen örömmel szedegette le Anita a könyveket a könyvespolcról, leült vagy az ágy mellé állt és nagy-nagy élvezettel lapozta végig őket, akkor is ha nem volt kép bennük. (Nem szakította el. Csak egyszer véletlenül.) Ez akkor legalább fél óra szabadidőt jelentett nekem, na meg pár perc munka a végén- visszatenni a könyveket a polca. Akkoriban sokkal többet olvastunk. Nem volt még internet itthon. Ha csak tehettük, olvastunk. Antikváriumba is el-eljártunk. Bezzeg a mai gyerekek... csak a képernyőt lesik...

4 megjegyzés:

  1. Na, ezzel az utóbbi mondattal nem nagyon értek egyet :) Igazából tőlünk is függ, nem? Nálunk most napi egy rajzfilmet nézhetnek meg, ők választják ki, melyiket és hogy mikor akarják megnézni. Azontúl semmi képernyő. Anitát meg mindig is furcsállottam, hogy nem tépi a könyveket, mert nálunk is mindig menthettük a menthetőt. Hidd el, az átlaggyerekek tépik ami a kezük ügyébe kerül. Anita mindig is kivételes kislány volt :)

    VálaszTörlés
  2. szóval azért van Csengében annyi lelkesedés a könyvespolcok iránt? ezt jó tudni :)

    VálaszTörlés
  3. Az utólsó mondat Csengére vonatkozik. Amikor megy a számítógép, nagyon gyakran felnéz a képernyőre ha ő is a szobában van. És itt elég gyakran megy. Amúgy itt sincs sok mesenézés.

    VálaszTörlés
  4. Ja, értem. Hát, ezek a mai gyerek :) Bezzeg a mi időnkben...

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?