kedd, május 29, 2007

Hozzátáplálás

Bajosan megy.
A reszelt almát rizspehelyel már eszegeti, igaz nem sokat, negyed, fél almát. De ez már haladás. Szépen nyitja a száját, ha közeledik a kanál.
De az orvosnő azt mondta, kell adni neki húst is, hogy ne legyen vérszegény. Igy hát főzicskézek neki. Persze sóval, mert só nélkül nem eszik. Sóval se, épp csak hogy megkóstolja. Pedig ha jól emlékszem Anitának is sótlanul főztem eleinte, illetve épp csak egy iciri-piciri sóval. Nem valami felemelő látni, hogy hiába főzök... Pedig van benne hús, répa, krumpli, petrezslyem, zeller, hagyma, fokhagyma - húsleves. Ma alig sikerült egy kiskanálnyit adnom neki. S eddig ez a legtöbb.
... mire oviba megyünk csak megtanulunk enni...

5 megjegyzés:

  1. Nem kell sietni a hozzátáplálással, az anyatej még mindig minden igényét kielágíti.Berti is kb. 8hónapos koráig szinte csak szopott, nem lett vérszegény se, beteg se emiatt. Erőltetni nem szabad, ő majd jelzi, ha egyébre is szüksége van.Türelem... Berti ma már jó evő, tapasztalatból irok.
    Emi.

    VálaszTörlés
  2. Köszi Emi :)
    És gyümölcsön kívül mit adtál neki? Sótlanul ill. kevesebb sóval főztél neki?

    VálaszTörlés
  3. Igen, nem sok sót használtam eleinte, inkább mindenhez tettem egy kicsi gyümölcsöt, pl.őszibarackot, mert azt szerette. De nagyon picit evett, inkább csak kóstolgatott. Én meg nem siettettem, tudtam, hogy a szopi a legjobb, nem sokáig főztem külön, mert nem volt értelme.Emi

    VálaszTörlés
  4. Murkot, krumplit leht adni, ha kéri, én lassan hozzászoktattam ahhoz, amit mi ettünk. Ha ült velünk az asztalnál, ő is megkívánt ezt-azt. De csak 8 hónapos kora körül kezdett jobban enni.
    Emi

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?