vasárnap, december 29, 2019

Ünnepek között

Még két nap.

Valahol szembe jött velem a már jól ismert Year Compass.
Tavaly végül nem sikerült kitöltenem csak úgy félig, s nem is tudom megőriztem-e egyáltalán. De most nagyon jól jött, így karácsony után, szilveszterre készülve foglalkozni ezzel is. El is készültem az évrendező erre az évre vonatkozó részével. Jó volt megállni számot vetni, gondolkozni. Mivel a kérdések rövidek, hát most nem nyomtattam ki, hanem a bullet journalba írtam, mert van még hely benne és így könnyebb lesz nem elveszíteni.

A bullet journalom még nem telt be, ezért a jövő év januárja is a régiben kap még helyet. Az elmúlt években is februárban váltottam. Legalább túl leszünk az első félév végi vizsgákon. Kicsit túl sok most füzetet is váltani ezzel a sok ünneppel. De lassan készítem az új füzetet. Pihentet az idő, amit a füzet előkészítésével töltök. Jó kicsit megállni, gondolkozni, tervezni. Újból azt érzem, hogy a különböző tervezők szebbnél szebbek, de ezt tudom legjobban magamhoz igazítani. Az évrendező kitöltése előtt is jó volt visszalapozni az idei füzetben, ami lassan emlékfüzetté is lesz.


Tervezem a szilveszter estét. Már van családi hagyomány. Az év elején írt terveket és vágyakat tartalmazó boríték kibontása, felolvasása, beszélgetés. A hála-üvegünk kinyitása. Képek az elmúlt évről. Még kellene szerkesszek a már nagyobb gyerekeknek évrendező füzetet. Talán megjön holnap a karácsony előtt rendelt mókás társasjáték. De ha nem akkor a már ismert játékok is jók lesznek. Ilyen az Activity, Dixit, Igen és amihez még kedvet kapunk. Jó lesz együtt énekelni. Úgy tekintek az előttünk álló évbúcsúztatóra, mint ajándékra, mert még egyszer együtt lehetünk, együtt befejezni egy évet és elkezdeni egy újat.

Közben nagy levélírási láz tört ki nálunk. Mert hát van postaládánk, de nincs postás, aki kihozza a leveleinket. Mi megyünk el néha a postahivatalba és rövidebb vagy hosszabb sorbaállás után megkapjuk az elmúlt hetek, hónapok küldeményeit. De hát milyen izgalmas dolog levelet kapni! És valakinek eszébe jutott, hogy lehet írni levelet, itt egymásnak és bedobni a postaládába. Nem kell igazi bélyeg, nem kell elmenni a postára -ami a tegnapi szélben nem lett volna kellemes. Aztán lehet izgatottan várni, míg a címzett ma vagy holnap kézhez kapja és talán ma, holnap vagy holnapután válaszolni is fog a levelünkre. Én kaptam egy titkos rovás írással címzett levelet (a családból csak ketten tudunk így olvasni és írni). Egyesek angol nyelven akarnak levelezni, hogy illetéktelenek előtt érthetetlen legyen a levél vagy csak így akarnak ingyen angolórát kapni, mert biztos ki lesznek javítva a hibáik és akkor tanulhatnak. Mennyi izgalom van itt körülöttem! Igazán örülök, hogy itt lakom. :) És megyek is, mert még meg kell írnom három levelet. Jó éjszakát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mi a te véleményed?