szombat, augusztus 10, 2013

Talán

a nyár legmelegebb hetét töltöttük messze a várostól. Mikor hazaértünk 31 fok várt itthon. De most kezd kicsit lehűlni.
Jó volt kicsit elmenni, kikapcsolódni, pihenni.






A legkisebb 15 hónapos lett. Még szoptatok. A beszéd lassan megy, kevés szót mond, sokszor csak a szó első hangját mondja ki, de szépen mondja apa, anya, Anita, Csenge valami "te", Balázs "Ba" vagy "Baba", mondja mama, tata, baba, labda,  ha fél valamitől, akkor "báá" a bánttól, de van ami nem bánt- ha már nem fél, "kaka" ha bilire vagy wcre akar ülni. A nem-et mondja, bár sokszor megelégszik egy fejrázással. De szinte naponta meglep valami újjal, ami lehet hogy véletlen, mert kérésre nem ismétli meg, de lehet hogy nem. A mimikája nagyon kifejező. Sokszor csak tekintetből értjük egymást. Az evés nem megy valami jól, de ha nem aggódom, akkor jobban érezzük magunkat, s ha éhes, akkor kér enni.
Bár 5-6 hónapos kora óta használjuk a bilit, valahogy nem voltam elég figyelmes, következetes. De most elhatároztam hogy indítom a bugyi-projektet. Szeretném, ha ősztől elhagyhatnánk a pelenkát, még éjszakára is, hisz most is sokszor száraz pelussal ébred reggel.

Számomra nagyon gyorsan telik a nyár. Jó nagy alvásokra vágyom. Nagyon örülök, hogy 5 napig nem volt gondom a mosatlan s az ételkészítés, jó volt ez a kis szünet. Még egy kevés és vége a nyári lazításnak...

2 megjegyzés:

  1. tényleg nagy melegek voltak, épp gondoltunk is rátok, hogy milyen jól kifogtátok ezt a hetet:)

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?