hétfő, február 04, 2013

nincs cím

Döbbenten olvasom: a gyerkek az utolsók akik hibáztathatók a történtek miatt.

Mi történt? Valaki titokban lefilmezte, ahogy az iskola wcjén két kilencedikes -mi is lenne a megfelelő szó...? - közösülnek.
Mi is a baj? Hogy ezt tették? Hogy lefilmezték őket? Most keresik, hogy ki a hibás, ki nem végezte jól a dolgát. A szülők? Az iskola? A barátok? A tv, internet, média? De szegény gyerekek ártatlanok, ők az utolsók, akik vétkesek lehetnek. Igen, vannak jogaik, és hibázhatnak is.- mondja a tanügyminiszter.

Nekem is van néhány kérdésem. Csak ott, abban az iskolában fordul elő ilyesmi? Ez az első és utolsó eset volt?

Még vannak kérdéseim, de inkább, nem írom le ide, mert egyesek a más ingét is magukra vennék és végül én leszek a hibás.

Lassan már nem a szülők felelősek gyermekeikért, úgyanis nincs lehetőségük, idejük, energiájuk a nevelésre, az iskola se vonható felelősségre, hisz az csak az iskola, ahol a gyerek napja legnagyobb részét tölti olyan emberek és gyerekek között, akik értékrendje a szülők előtt ismeretlen és megpróbálják elhitetni velünk, hogy nem is hat a gyerekekre, milyen értékrendű emberek veszik őket körül, így hát senki nem vonható felelősségre. Ki lehetne a hibás? Senki és mindig a másik.

Homokot kérek, hogy beledugjam a fejem, ne lásssak, ne halljak! Ez valószínű egy egyszeri véletlen eset, ami soha többet nem fordulhat elő (gondolok a filmezésre).

2 megjegyzés:

  1. Ez is felháborító és nem helyénvaló, de én sokkal jobban rettegek attól, hogy jön egy őrült, (aki szintén nem hibás) és lövöldözni kezd az iskolában olyan gyerekekre, akik nem ártottak neki...

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?