kedd, április 24, 2012

Az utóbbi időben

többet olvastam, gondolkoztam táplálkozás és egészség kapcsolatáról.
Sok mindent lehet olvasni a neten, könyvekben, úgy tűnik, mindenkinek igaza van.

Érdekes megfigyelni, hogyan változtak a családon belül is a táplálkozási szokások néhány évtized alatt. Mi okozta a változást, jó-e ez a változás?

Mostanában próbálkozok egy kis változtatással. Hetente legalább egy nap, de ha sikerül, akkor két nap is úgy próbálunk étkezni, hogy ne együnk állati eredetűt, vagy legalább húst. Ha nem sikerül az sem baj, de legtöbbször kivitelezhető és jó. Persze vigyázni kell, hogy akkor ne tömjük tele magunkat lekváral, makarónival. De ilyenkor eszünk finom egyszerű zöldséglevest, mákos makarónit sok mákkal (a mák nagyon jó a csontoknak), több gyümölcsöt, házilag készített gyümölcs- zöldséglevet, salátát, répát rágcsálunk, sárgaborsó, bab, lencsekrémet kenünk a kenyérre.

Ha lesz időm írok majd bővebben arról, hogy jutottam erre a döntésre.

3 megjegyzés:

Mi a te véleményed?