péntek, július 09, 2010

Legyen itt a video is a témában: egy túlélő beszél.



Forrás: resurse crestine

8 megjegyzés:

  1. Sajnos én se a feliratot, se a szöveget nem értem. :(
    Miről volt szó?

    VálaszTörlés
  2. Szöveg angol, felirat román.
    Arról szól, hogyan élt túl egy sóoldatos abortuszt 7 és fél hónaposan, majd árvahazba, nevelőszülőkhöz került, egészségi problémái vannak. Találkozott az biológiai anyjával, megbocsájtott neki, hogy Isten által él, az ő gyermeke és felelősségvállalásra hív. -Valami ilyesmi.

    VálaszTörlés
  3. Én értem, nagyon megrázó, pont tegnap beszélgettem erről Zolival (férjem), hogy kiskoromban úgy éreztem hogy van egy nővérem, aki mindig vigyáz rám, pedig két bátyám van, aztán felnőtt koromban megtudtam, hogy előttem 11 hóval volt az a bizonyos abortusz, ahol már azt is tudták, hogy lány gyermek lett volna, ha túléli, de ő nem élte túl.

    VálaszTörlés
  4. Köszi Orsi, hogy ezt leírtad. Nekem nagyon meglepő volt sok minden amit olvastam, furcsák voltak a túlélők beszámolói. De úgy látszik teljesen igaz és valóságos amit átélnek. Nagyon megdöbbentett, hogy ilyen hatása van az abortusznak. Nem rég még azt sem ismerték el, hogy a nőknek, akik átestek egy abortuszon lelkigondozásra lenne szükségük e miatt. De úgy látszik ennél sokkal többről van szó.
    Ha ezek a dolgok ennyire valóságosak, akkor segíteni kellene az embereknek, a "túlélőknek".

    VálaszTörlés
  5. Hat ez nagyon durva. Ugy nojjel fel, hogy tudod mar az elso pillanattol fogva meg akartak olni, es csoda hogy eletben maradtal.

    VálaszTörlés
  6. Sok túlélő van körülöttünk. Nekem is van olyan ismerősöm, akit meg akartak ölni, mert kései gyerek. Most pedig ő idős szülei támasza. De milyen úgy élni, hogy nem akartak, nem kellettél csakhát a körülmények olyanok voltak, hogy nem tehettek ellened? Olyat is ismerek, akinek az anyja egy nem épp higiénikus beavatkozás miatt halt meg... sok minden van,amiről nem szokás beszélni, de életre szóló teher.

    VálaszTörlés
  7. Tucike,
    Legtobjuk nem tudja hogy nem voltak akart gyerekek. Legtobjuk sose tudja meg az igazat csak valami belul megis ott van ...es epp ez az erdekes benne. Legtobjuk felnotkent tudjak meg a valosagot.(Orsi egy pelda erre, o is felnotkent tudta meg).

    Nem konnyu tema.

    VálaszTörlés
  8. én csak most bukkantam rá erre, döbbenetes!
    és még annyit: micsoda erő van Krisztusban!
    tényleg hercegnő :)

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?