csütörtök, május 13, 2010

Láttam ma


egy furcsa embert, amint ide-oda ment az utcán, volt nála egy műszer és egy bot, aminek a végén valami olyan volt, mint amivel a lefolyót dugaszoljuk ki. Mi lehet ez? Mit csinál ez az ember? Főként a gázórák közelében mért valamit, de az út közepén is, itt is, ott is. Még jó, hogy épp mellette vitt el az utam, így jobban megfigyelhettem (a műszer kijelzőjén láttam számokat). De ettől nem lettem okosabb. Így hát szépen ráköszöntem és megkértem mondja már meg, mit mér itt? Volt olyan kedves és felvilágosított: A gázt mérem, hogy nincs-e szivárgás. Megköszöntem a magyarázatot, bár ettől sem lettem sokkal okosabb, mert most meg már érdekelne, hogy hogyan méri az a valami a gázt, a szivárgást, honnan tudja, hogy az uttesten merre kell mérni stb. De hát nem illik csak úgy feltartóztatni a munkás embert, mentem hát dolgomra s közben újra megértettem: roppant tudatlan vagyok, s változásra nem sok remény, de azért olvasok, tanulok, s ha kérdeznek azt mondom: nem tudom.

3 megjegyzés:

  1. Na, ilyet még én se láttam. :o) Csak tűzcsap-karbantartó tűzoltókat, meg földmérőket.

    VálaszTörlés
  2. Ezek szerint azon az utcán a gáz csövek a föld alatt vannak húzva, és bizonyos pontokon vannak szellőző lyukak amik egészen a gázcsövet védő burkolatig mennek le (ezeket előre le kellett annak idején tenni). Igaz hónapról hónapra a por és a szemét betakarja, de aki minden hónapban rutinosan ezt csinálja, annak már a fejébe a térkép.

    VálaszTörlés
  3. Na, igen, ezen én is gondolkoztam, hogy vajon milyen gyakran végzik el ezt az ellenőrzést? A gázcsövek a földben vannak, a járdákon vannak szellőzőnyílások, de az uttesten, ahol autók járnak, le van öntve asztfalttal, ott nincs semmi szellőzőlyuk, vagy mégis? Eddig nem is tudtam, hogy van ilyen foglalkozás...

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?