szerda, december 16, 2009

hallottam,s megjegyzem itt magamnak,

hogy megy az oltási kampány. Most már minden 16 éven felüli személy kérheti az oltást a családi orvostól. Elsőbséget élveznek a krónikus betegségben szenvedők. Az ő esetükben és az egészségügyben dolgozók esetében, ha elutasítják az oltást és mégis megbetegszenek, fizetniük kell a kórházi gondozást. Gondolom csak akkor, ha túlélik a kórházi gondozást. És állítólag az alkotmány jogot ad arra, hogy bárki elutasítson bármilyen orvosi beavatkozást, ez vonatkozik az oltásokra is. Azt nem tudom, hogy akkor hogy van, hogy egyesek fizetik az  egészségbiztosítást és mégsincs joguk ingyenes elsősegélyre szükség esetén? Januártól pedig kiterjesztik az oltási kampányt a 6 éven felüliekre is a Canacuzino intézet által gyártott oltásra.

Más: a Szendi Gábor oldalán olvastam, hogy van új mutáns, ami ellen nem véd az oltás, ami sokkal súlyosabb, mert egyenesen a tüdőt támadja vagyis a tüdőben levő sejekhez kötődik. Vagyis aki beoltatta magát is megfertőződhet általa. Sokszor ki sem tudják mutatni és ezt is az egyszerű áháegyenegyre fogják. És állítólag még várni kell a wéháó állásfoglalására. Mindez nem tudom, mennyire igaz. Majd még kiderül ... talán.

4 megjegyzés:

  1. Látom, nálatok is meg a hajcihő :) Mondom is a férjemnek, mert épp elelmélkedett azon, hogy vajon arrafelé mi folyik ez ügyben.

    VálaszTörlés
  2. Gondolom, a magát be nem oltó veszélyeztetett beteg először fizet, s csak aztán néznek rá.
    Kíváncsi vagyok, milyen törvényes hátteret találnak ennek, mert így első látásra nagyon bűzlik...

    VálaszTörlés
  3. OK mas az oltasrol. Csak azert mert erdekes tema es mert mi itt a vilag ezen az oldalan ahol elkezdodott ez a jarvany jobban benne vagyunk esm as az allasfoglalas.

    Az oltas csak 90%ban olt vedetseget, szoval meg 10%-ban elkaphatod....jo mi???

    Mas a tegnap mondtak a CNN-en hogy Amerikaban a gyerekeknek az oltas vissza hivtak es megjegyeztek hogy nem biztonsagi okok miatt!!!! Hahaha, akkor minek??? Jo mi???

    A canadai oltoanyag nem ugyan olyan mint az Amerikai, nem mintha ez vigasztalna.

    Erdekes hogy ti ott mindenert ami orvosi ellatashoz van kotve elobb valakit le kell fizesetek. Itt olto helyeket allitottak fell.
    A mi varosunkban pl a mi gyulunk, vagyis a mi gyerek es ifjusagi hazunk-ban volt ahova el lehetett menni bevenni az aoltast. Nekunk es jo volt a gyulinek mert egy eve azert imadkoztunk hogyan tudjuk az emberekkel kozze tenni hogy mi ez az uj nagy epulet a telekunkon...ISten valaszolt, ez az amikor sokkal nagyobb ajtott nyitott mint gondoltunk. Rengetegen erdeklodtek a programjainkrol, tobb mint 7,000 oltast adtak itt be.

    Ami a tudot illeti, igen mi igy temettunk el valakit. Elkapta az egesz csalad a virust es csa ka ferjnek huzodott a tudejere, 10 nap alatt meghalt. Nem voltak beoltva.

    Talan ezert is oltattuk be magunakat. Nem tudom, mi es hogy a jobb.

    Az tutti hogy ennek az oltasnak nem volt ideje hogy kimerjek a mellekhatasokat, ugyhogy majd ezutan fog leszurodni. Ja es az is kit hogy fog erinteni, ugyan csak mint maga a virus, sokan elkapjak paran meghallnak. Szerintem paran megfognak hallni a mellekhatasoktol is, de arrol nem fognak annyit beszelni, es az ami idegesito.

    Piri

    VálaszTörlés
  4. Itt is az oltás ingyenes. Csak szólni kell a háziorvosnak, és kész örömmel beoltanak.

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?