hétfő, június 15, 2009

Ha a családban

az egyik felnőtt lebetegszik, akkor mintha a gyerekek minőségi idő és odafigyelés iránti igénye ugrásszerűen megnövekszik, hogy a bizonytalanságot elűzze, s érezzék, minden a régi. Ez az egyik feltevés. A másik az, hogy a le nem betegedett szülő érzi úgy, hogy most mind rajta lógna ha tudna. Harmadik: még nincs.

Szóval nem jó ha a Zember lebetegszik. S hogy milyen jó az, amikor egészségesek vagyunk, azt ilyenkor jobban megértjük. 

Nálunk is vakáció van.  A parkban a lányok énekelnek a lepkéknek (Lepke-lepke...). Ma még nem volt olyan igazi nagy együttjátszás, de remélem majd lesz. Anita sokat olvas. Csenge réven minden nap van "ingyen cirkusz". Balázs is egyre határozottabban és hangosabban kifejezi magát. Nagyon szép az élet. "...örülök, hogy élek."

3 megjegyzés:

  1. hat gyogyulast a beteg felnottnek :)

    VálaszTörlés
  2. A kovetkezo ket honap vakacioban nem fogsz unatkozni, az teny.

    Emlekszem amikor nekem a gyerekek mind kicsik voltak es egyes szulok(akiknek mar felnottek a gyerekeik) azzal biztattak hogy elezd minden percet mert egy pillanat es felnonek....es en pislogtam, meg pislogtam...vartam hogy a pillanat jojjon......nem pillanat hanem evek. Ja olyankor jo lenne ha valaki csak atvenne oket egy napra hogy tidjal egy jot aludni. Ismeros..benne voltam, el fog mulni. Kitartas.Akarmanyirre is szereti valaki a gyerekeit ha oszinte akarsz lenni...a turelmi kepeseged adott es azza lkell dolgoznod.
    Ja van egy masik jo mondas: kis gyerek kis baj, angy gyerek nagy baj. Amikor kicsik azert nem alszol mert etetni, meg pellenkat cserelni kell, ha megnonek meg azert mert amig nincs otthon ugysem alszol.

    Es meg egy hidd el az orult keteves korszak nem rosszabb egy tinedzser korszaknal....a multkor azt mondtam de jo lenne ha minden gyerek hasznalati utasitassal jonne. Mennyivel konnyebb lenne, igy viszont mint szulo ki kell tapasztald mi mukodik egyinel vagy masiknal....ja mert meg az ikreknel se valik be ugyan az a modszer.

    Mikor Balazs elmulik 3 kicsit konnyebb lesz.
    Amugy a hozzaallasod jo...a tobbi kialakul. Ja es minden normalis szulo szokott neha orditozni....meg sirni, megketsegbe esni....

    Puszancs nektek

    VálaszTörlés
  3. Nagyon köszönöm, jó volt olvasni ezeket a sorokat.

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?