csütörtök, március 19, 2009

6 hónap

néha kevés, néha sok. Nekem most visszanézve nagyon rövidnek tűnik. Balázs ma 6 hónapos.
Eddig csak szopott. De most már lassan elkezdünk ezt-azt kóstolgatni. Azt hiszem a reszelt alma lesz az első, mert ma nagyon jóízűen szopogatta. Egy vizespoharat, mármint csőrös poharat is be kell szerezzek neki, mert nem akarom cumisüvegre szoktatni és a Csenge még használja az övéit, egyiket víznek, másikat tejnek.
Az elmúlt hónapban Balázs kevesebbet nőtt, mint a könyvek írják. Én sem szedtem a vitamint, sokszor keveset aludtam, lehet ezért is. Csengével annak idején, szinte minden nap délben aludtunk egyet együtt - de jó volt! Most már ritkán lehet.
Nagyon sokat változott Balázs (de sokkal lassúbb, mint a lányok). Meg tud fordulni, könnyebben hasról hátra, de fordítva is, viszont nem gyakran mutatja mit tud. Kint a kocsiban még inkább vízszintesen szereti, legtöbbször alszik, hisz ritkán aludhat nyugodtan napközben. Fel tud ülni, ha megfogjuk a kezét, de még nem ül jól, eldől. Ha kitámasztom, szépen lecsúszik, mintha nem tetszene neki, de feküdni se akar. Ölben szeret, és a kocsiülésben ülni. Szereti, ha énekelek neki, egyik kedvenc a Mókuska. Mindent a szájába tesz. Már nagyon sok mesét hallgatott és meséskönyvet nézett Csengével és velem. Ha mesét olvasok Csengének, már nem hajlandó szopni vagy minden lapozáskor abbahagyja és megnézi a képet. Szeretnék gyakrabban nyugodtan szoptatni, de ritkán sikerül, mert Csenge is nagyon igényli, hogy foglalkozzam vele. De azért megvagyunk. Úgy érzem, nagyon szép időszak ez, amikor itt vannak közel, s egy jó szó, simogatás, ölelés, dal, mese, mondóka összeköt és felvidít.

6 megjegyzés:

  1. Nagyra nőjön!
    Azt mondják a fiúk másképp,máshogyan fejlődnek,általában lassabban,ugyanakkor súlyban én csak nagy fiúgyerekeket ismerek.Nem ez a döntő,hanem hogy egészséges legyen!!

    VálaszTörlés
  2. Szép nagy baba Balázs.
    Én is mindig hasonlítgatom őket, hogy ilyenkor mekkorák voltak, mit csináltak, és aztán rájövök , hogy mennyire nem egyformák.

    VálaszTörlés
  3. Isten éltesse a kis Balázst! nagyon aranyos baba! Még egy kis idő és már azt veszed észre, hogy ő is rohangál a lányiddal :)
    Sok erőt, egészséget néktek!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon aranyos kisbaba, Isten éltesse sokáig!Az meg szerintem normális jelenség, hogy már nem gyarapszik épp úgy mint az elején, na meg lassan, ha elkezd többet mozogni, mégúgyse fog nőni súlyban, mert lemozogja.Peti is kis vasgyúró volt, de hat hónap után ő sem nőtt már olyan sokat. Na meg gondolom elég cipelni is ilyen nagy gyereket,lehet nem is baj ha nem nő olyan gyorsan mostmár, nem szokott fájni a hátad?

    VálaszTörlés
  5. Szépen fejlődik a kis Balázs:)). Adjon az Úr még nagyon sok 6 hónapot!

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?