Kipróbáltam a receptet amit Evódia ajánlott és bevált!!!
Első alkalommal túl sós lett, másodjára most a hétvégén már másfél adagot készítettem és nagyon finom lett. Persze mível nekem mindig variálani kell, most teljes kiőrlésű lisztet is tettem bele.
Leírom ide is:
Hozzávalók:
400 g liszt
250 g margarin (vaj, zsír)
200 ml tejföl
3 dkg élesztő
150 g reszelt sajt
2-3 teáskanál só (ízlés szerint)
Tetejére tojássárga és reszelt sajt.
Összegyúrjuk, kiszaggatjuk, megsütjük.
400 g liszt
250 g margarin (vaj, zsír)
200 ml tejföl
3 dkg élesztő
150 g reszelt sajt
2-3 teáskanál só (ízlés szerint)
Tetejére tojássárga és reszelt sajt.
Összegyúrjuk, kiszaggatjuk, megsütjük.
Még sosem sütöttem pogácsát, nem tudtam, hogy esetleg kell keleszteni, dagasztani. Ezt nem kell a recept szerint, de azt észrevettem most, amikor másfél adagot sütöttem, hogy a harmadik tepsi pogácsa érezhetően jobb lett, mint az első, ezért azt hiszem hagyom majd állni egy kicsit.
Amúgy nagyon-nagyon finom lett. Egyszerű, hamar elkészíthető.
Minden elesztos gyurt tesztat keleszteni kell!!! kb fel orat.
VálaszTörlésés egy kis kelesztés után ajánlatos kinyújtani, összehajtogatni, mint a hájastésztát és így is hagyni egy keveset állni!aztán jöhet a pogácsa szaggatás - szép réteges pogácsákat kapunk :)
VálaszTörlésA recept szerint nem kell hajtgatni, olvasd el, megadtam a linket. Hamar megy, úgy készítettem ahogy ott írja, azért kicsit hagynám pihenni máskor. Amúgy eddig sose sütöttem pogácsát és semmi hajtogatós tésztát. De lehet egyszer nekibátorodom.
VálaszTörlésBiztos fincsi volt. :)
VálaszTörlésNagyon! Vendégeinknek is tetszett.
VálaszTörlésEzt én is kipróbálom,!Jól néz ki!
VálaszTörlés