péntek, február 13, 2009

Ide is elérkezett

a hó, a tél. Csenge reggel mikor kinézett az ablakon, azt kérdezte, tél van? Remélem nem olvad el hamar, s talán a szánkót is érdemes lesz elővenni.
Az elmúlt két nap este 11 körül lefeküdtem, így kicsit jobban vagyok.
Írtam már, hogy szeretem a vakációkat. Annál kevésbé a vakáció utáni hétfőket.
Mikor még licibe jártam, emlékszem, a hétfő reggelek nagyon álmosak voltak, lassan a tanárok is rájöttek, nincs mit kezdjek velünk hétfőn reggel az első órán.
Most Csengével volt nehéz a hétfő, nem volt Anita itthon, akivel játszodjon, veszekedjen, mint előtte egy hétig. Hát akkor mindenért nyafogott, csupa "nem akarom" volt, rekedtre kellett olvassam a hangom, ha így haladunk, fejből fogok tudni pár most épp menő könyvet. Balázs sírt, de Csenge hangosabb volt, így a kicsi nem tudott aludni, szopizni se rendesen. Én is fáradt voltam. Még jó, hogy hétfőre volt ennivaló maradva, s nem kellett főzzek.
Végre a tegnapi nap már elég jó volt, belejöttünk az iskolás napirendbe.
Szerda éjjel arra ébredtem, hogy ég a villany valahol. Gondoltam, Anita biztos égve felejtette. Fáradt voltam, próbáltam visszaaludni, de nem sikerült. Hát felkeltem, hogy eloltsam a villanyt. Akkor vettem észre, hogy nem a fürdőben ég, hanem a másik szobában. És a szobában Anita felöltözve, könnyvel a kezében, olvas. 4óra 52 perc!!! Lefekedüdni küldtem, és megegyeztünk, nem kel fel az ébresztő előtt.
Balázs kitűnően elsajátította a lányoktól a vísítás tehnikáját, sőt alakított rajta, egyedivé tette, így mostmár hárman vísítanak itt nekem, nehogy napközben elnyomjon az álom. (Elmehetek világgá?) S a déli alvást nem sikerült a két kicsinek szinkronizálni, pedig olyan jó lett volna egy kis szabadidő erre-arra.
Hát most ennyi.

4 megjegyzés:

  1. Nahát, azt hittem, hogy csak az én lányaim visitanak...tudod mikor babák voltak azt gondoltam, hogy majd kinövik. De még most is gyakorolják: vagy örömükben vagy mikor veszekednek. Tudom, hogy nagyon fárasztó és idegesitő lehet, amikor fáradtak vagyunk. Együttérzek veled. Gyógyulást és sok-sok erőt kivánok neked!

    VálaszTörlés
  2. Ami azt illeti, azt hittem, hogy a nálatok nincs csatazaj:)Tudom miről írsz, pihenj amikor csak tudsz(és hagynak)! és sok-sok erőt!Szeretettel:EMese

    VálaszTörlés
  3. Nohát, Anita igazán elkötelezett a könyvek iránt - ezt a képességét tartsa meg egyetemista időszakára is :) és szeressen ne csak olvasni, hanem tanulni is.
    Én még akkor sem tudtam fentmaradni éjjel tanulni, amikor tudtam, hogy minden lakótársam fentvan és tanul!

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?