péntek, november 14, 2008

Hordozni jó.

Balázs már 8 hetes. Többet van ébren. Nem szeret egyedül a kiságyban feküdni.
Eddig csak ritkán hordozókendőztem, mert aludt a kiságyban vagy a billegetőben. Viszont egyre nehezebb úgy betenni a kiságyba, hogy ne ébredjen fel. Mikor kimegyünk, általában alszik a babakocsiban, csak ne álljak egy helyben vele.
Két nehezebb napszak van, a reggel és az este. Este általában itthon van Józsi, így az egész elviselhető, Balázs anyázhat. Reggel nehezebb, mert Józsi és Anita elmennek, itt maradok Csengével. A pizsamát itthoni ruhára kell cserélni, reggelizni kell, Balázs is esetleg akar szopizni, el kell pakolni az edényeket, mosogatni kell, Csengét bilire kell ültetni, Balázs ébren van és figyelmet ígényel, de Csengének is mesét kell mondani vagy olvasni. S mindezt reggel 8 és 9 között.
Ezért előkerült a hordozókendő, a csend, békesség, jó közérzetért. Úgy látszik ez mind a hármónknak nagyon jó. Balázs elalszik benne, nagyon szeretem olyan közelről hallani a szuszogását. Közben mi reggelizünk, ágyat vetek, elpakolom az edényeket, még mosogatni is lehet.
Mivel Csengét nem akartam megkérni fotózzon le, a tükör elé álltam pár fényképet készíteni. Így teszünk-veszünk reggel. Lassabban, de jó kedvvel. A kendő jól tartja az alvó baba fejét.

4 megjegyzés:

Mi a te véleményed?