péntek, október 24, 2008

Bár sokat olvasok a lányoknak

ritkán fordul elő, hogy egy könyvet elejétől a végéig kiolvassak, mert nem csak én olvasok nekik. S arra, hogy a lemaradást pótoljam, nincs időm. Pedig főleg, ha a könyv (Anitának) egy történet, akkor sokszor sajnálom, hogy lemaradok, illetve 2-3 más által olvasott fejezet után kerül újra rám a felolvasás.
Csenge és Anita kedvencei mostanában (mert nem rég fedeztük fel) a Bartos Erika könyvei. Meséiből ízelítő itt. A fotón levő két könyvet - "Anna Peti és Gergő Családi fészek" (16 mese, több mint 250 oldal) és a "Bogyó és Babóca beteg" (2 történet, majdnem 50 oldal) -én is kiolvastam, van mese amit szinte fejből tudok már. Csenge még nem unja őket. Ő is meséli a maga módján. A "Süss fel nap"-ot még nem sikerült elolvasnom elejétől a végéig, pedig már vagy 3 hete olvassuk, csak nem mindig én vagyok a felolvasó, s vannak kedvenc mesék, azokat többször el kell olvasni. Nagyon jó gyerekkönyvek, a család mindennapjairól, kevés szöveggel, sok nagy képpel. Azt hiszem ezért tetszik a lányoknak (és nekem is).

Kormos István: Mese Vackorról, egy pisze kölyökmackóról, Osiris Kiadó, Budapest, 2006.
Mikor vettem, azt hittem Csengének jó lesz, mert ez egy verses mese, Csenge meg nagyon szereti a verseket, rímeket. De kicsit még kell nőjön hozzá, nincs türelme végighallgatni egy-egy mesét. Anitának viszont tetszett, két nap alatt kiolvastatta velem. Azért Csenge is már mondogatja: "piszén pisze kölyokmackó", "lompos, loncsos és bozontos", "óvoda, kacsalábon forgó palota" és mesél a képek után. Nemsokára felnő hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mi a te véleményed?