hétfő, szeptember 29, 2008

3 gyerekkel

az élet rendkívül érdekes, mozgalmas.
Arra gondoltam az este, hogy az esti etetés-fürdetés-fektetés idejére jó lenne néha a kikapcsol gombokat megnyomni telefonon, számítógépen...
Az este már a pizsamafelvevésnél tartottunk, amikor Csenge nem tudom miért sírt (enyhe kifejezés), Balázs is teli torokból sírt, mind a két kicsi vígasztalhatatlan volt, mi ha akartunk valamit mondani egymásnak hát enyhén szólva, hangosan kellett szóljunk. Olyan: jó lenne világgá menni érzése támad ilyenkor az embernek. De nincs mit tenni, észérvek nem használnak. Legjobb derűsen kivárni a végét a zenebonának, mert egyszer mindegyik elhallgat.
S mikor csend lett, olyan derüs volt mind a két kicsi, mintha nem is ők ordítottak volna néhány másodperccel előbb.
Jó, ha ilyen helyzetekben két felnőtt van a három gyerek mellett. S jó ha ilyenkor nem csörög semmi. De hát hogyan lehet előre tudni, mikor fognak legközelebb szinkronban sírni ketten, netán hárman? Mert ha csendesek, akkor még belefér az estébe egy rövid telefonbeszélgetés, netán messengerezés.
És azért még nem is nehéz nekünk, hisz egyik már nagy, a másik kicsi, a harmadik meg pici. De ahol egymás után jött három baba?
Így hát, megpróbálok "nevetve nézni a holnap elé".

5 megjegyzés:

  1. Egyébként ezért várunk még egy kicsit a második babával, hogy ne legyen kicsi is pici is egyszerre. Jó ha a Krisztina már egy kicsit értelmesebb és hallgat az ésszerű érvekre, habár ha gyerekről van szó ebben sosem lehet biztos az ember.

    VálaszTörlés
  2. meg jo, hogy Anita má nagynak számít és nem bömböl.. és még értelmes is :)

    VálaszTörlés
  3. Az igazsag az hogy az jo ha kozel vannak korban, mert addig amig kicsik nehez, de aztan ott vannak egymasnak. A sok evkulombseg nem jo....a tesom 10 evvel fiatalabb mint en. ...egyikunk se elvezte egymast.....anyueknak jo volt, mert en ugyeltem ra, de aztan elkerultem es neki se volt senkije.
    Most nehez de megaltod hogy Csenge es Balazs kozel lesznek egymashoz.

    Az ikrekkel nagyon nehez volt.....hu mindenkinek azt mondtam ne kivanjon ikreket az elet elso harom eve....na jo ne beszeljunk rolla.......a dilli hazhoz kozel altam es en bezzeg Zsoka sokszor volt ugy hogy amikor Jony haza jott en mentem ki az ajton :)

    De ma ujra csinalnam. Az kapcsolat ami koztuk van....felbecsulhetetlen. Soha sincsennek egyedul.
    A 4 es fel ev neha soknak tunik, mert nehez elmagyarazni a kicsiknek hogy dolgok korral jarnak. De szerintem lassan megertik......amikor te is annyi leszel.....

    Hat az elkovetkezo 3 evre sok sok sikert es turelmet....es ne akadj ki. Amikor csak tudsz pihenj.

    Legy kovetkezetes es nagyon szeresd oket.

    VálaszTörlés
  4. Köszi Piri :), ki kell bírjuk és örülök, hogy korban ilyen közel van a két kicsi. Megedződünk idővel.

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?