péntek, augusztus 15, 2008

augusztusi kánikullás apróságok

Nagyon meleg van.
Gondoltam a napokban arra, hogy milyen jó, hogy nem most kell a szülészeten legyek. Ott nincs légkondi, egy szobában 5-6 anyuka, estetleg 5-6 anyuka és ugyanannyi baba, és nappal a nem tudom hány látogató, meleg, levegőtlenség... Sokkal jobb itthon. A légkondi szinte minden éjszaka megy, és nappal is, így sikerült eddig 27,5 fok alatt tartani a hőmérsékletet bent, és éjjel is tudtunk pihenni, kevésbé én, hisz nem csak a meleg, de a hasam is nehezíti a jó pihenést néha. Télen jól jön, hogy délre néz minden ablakunk, de ilyenkor nyáron, mikor egész nap ide süt a nap...
Örülök, hogy anyum hetente kétszer eljön és kiviszi a lányokat két órára a parkba délelőtt, mert a napokban a délelőttök is nagyon melegek voltak, szél se nagyon volt, na meg így itthon is haladhatok kicsit a dolgommal.
Erre a terhességre az volt a jellemző, hogy szinte mindig melegem volt. Ha nem is volt meleg kint vagy bent. Aztán a sós ízt nem nagyon érzem, ezért gyakran elsóztam az ételeket. No és ilyekor az aranyér is gondot szokott okozni, pedig renszerint korpás kenyeret eszem és gyümölcsöt is bőven. Jó, hogy ez is csak a szülésig szokott tartani, aztán volt-nincs. De azért néha nagyon kellemetlen tud lenni, volt már, hogy ágyban tartott.
Szeretném, ha szeptemberben szülnék, s ha mire kezdődik az iskola itthon lennék. Próbálok vigyázni magunkra. Amúgy ahogy lesz úgy lesz jó. A baba elég eleven, készül focizni, és hát igyekeznie is kell minnél előbb szaladgálni Csengével. Sokszor annyira félreáll a pocakom! Jó kis ereje van. Volt hogy Csenge a hasamra tette a fejét s érezte a baba mozgását. Csodálom, mennyi hite és türelme van Csengének, s hogy várja a babát! Mondogatom neki, hogy mikor a bébi megszületik öt napig a kórházban leszek. Eleinte nagyon tiltakozott, most már nem, lehet megszokta az információt. Nem lesz könnyű se neki se Józsinak ha nem leszek itthon, mivel Csenge még mindig elég anyás, de biztos mindnyájan túléljük. Mások is voltak már hasonló helyzetben.
No most be is fejezem a semmiségekről szóló pötyögést...

1 megjegyzés:

  1. Ez nem semmiség,egy anyának fontos dolog.Én is nagyon nehezen viselem a meleget,de van légkondink,terhes voltam,mikor beszereltettük,egy kincs!!!
    Kitartás,nehéz lehet a pocival,de már nincs sok hátra,alig várom a jóhirt!!!

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?