hétfő, május 05, 2008

Furcsa,

de nem szeretem az anyák napját, és visszaemlékezve is úgyan ezt mondhatom. Szomorú. Most sem vártam örömmel. A vers amit Anita kellett elmondjon kissé túlzó volt, de mondjuk az szép volt, hogy Józsi megzenésítette, gitárral kísérte itthon, hogy hamarabb meg tudja tanulni.
Kissé féltem, hogy a anyáknapi istentisztelet nagyon csöpögős lesz. De szép volt, legalább az első fele, mert az igehirdetésre nem nagyon tudtam figyelni, Csengével ki is kellett menjünk. De mióta nincs lelkipásztor nem nagyon volt jó tanítás anyáknapján, legalább, nem emlékszem, s ilyenkor én az anyák magasztalása helyett szívesebben hallgatnék egy tanítást a csaláldról, gyereknevelésről.
Az előző bejegyzésben levő énekszöveget felolvasta Józsi az anyáknak bátorításul, majd el is énekelte az énekkar. A harmadik versszak kimondottan nekem szólt, mert úgy érzem bocsántra és gyógyulásra van szükségem. A gyerekek aranyosak voltak, a tinik bemutatója nem csak szép, hanem reális és minden csöpögéstől mentes, könnyes lett tőle a szemem. És kaptam virágot Józsitól.
Szóval vannak szép dolgok az életben, a fájókról akkor most mégsem írok...

4 megjegyzés:

  1. azon en is elgondolkodtam, hogy miert nem Isten van a kozpontban az anyaknapja alkalmabol is...

    VálaszTörlés
  2. En szeretem az unnepeket......szerintem Isten ugy latta jonak hogy legyenek unnepek, a zsidok eleteben is voltak unnepek amleyeket meg kellett tartsanak.

    En szerettem az anyak napjat es most is szeretem, nallunk minden ev masodik majus vasarnpaja allami anyaknapja, amit nem szeretek benne a nagy uzleti reszt, es azt hogy ha valaki egy evben csak egy nap ertekelik az anyakat.....igaz nallunk van minden evben apak napja is....ami nagyon szep. Tegnap egy statisztikat hallottam a ferfiak szereperol a gyulekezetben, azok a gyerekek akik az anyukajukkal mennek gyulekezetbe 35%-a megmarad es felnotkent is fog jarni gyulekezetbe, ahol a gyerekek az apaval, vagy mind ket szulovel jarnak gyulekezetbe ott 94%-a marad meg a gyulekezetben. Jo ezert unnepelni es megerteni az unnepek lenyeget....a nagyon tulzott felemelest nem szeretem, de szerintem az emberek tobsegenek szuksege van arra hogy ertekeljek, hogy erzeseiket kifejezzek, es ez egy alkalom arra amikor a gyerekeket tanitani lehet. Jony fantasztikus apa, aki fantasztikus peldat mutat es szep es ertekes dolgokra tanitja a fiukat....anyak napjan is. Nekem amit az enyemek kozvetlenul adnak a fontos......viszont ha evente egyszer lenne nem orulnek neki. Nallam egyutt tervezik meg hova visznek ki ebedelni, sosem kell foznom anyaknapjan....egyutt mennek viragot venni, mindegyik srac maga donti el melyik viragot vallasztja....kartyakat irnak nekem......en szeretem az unnepeket.Nekem az idei anyak napja teljesen egyedi lesz, mert anyukam itt van szoval neki emlekezetesse akarom tenni....most gyerek is anya is vgyok.....jo lesz angyon biztos, en varakozassal nezek elebe....ezek az alkalmak jok hogy melyebb gondolatokat oszinten kifejezz az anyukad fele, felnotkent foleg, a gyermekek oszinteseget pedig megorizd.

    Na jo nem kell mindenki egyforman lasson mindent.
    en szeretem a pozitiv dolgokat latni mindenben, mert csak a nagyon jo es nagyon roszak maradnak meg.......en a nagyon jokat szeretnem megtartani, masok szamara megvalositani.

    Majd megirom milyen volt.

    VálaszTörlés
  3. Igen, talán a gyülikben kicsit túlzásba viszik. De például Mo.-on alig említették meg, csak a gyerekek készítettek kis ajándékot a vasárnapi iskolában. Azt még nem tudom, itt Németo.-ban milyen lesz, mert itt május 2. vasárnapján tartják. Amúgy én nagyon sok kis ajándékot, levélkét kapok az év folyamán is a lányoktól, úgyhogy nem érzem magam elhanyagolva ilyen szempontból. Azért szép ünnep...s hamarosan itt a gyermeknap is, úgyhogy biztos nem fogjuk elfelejteni az egymás iránt érzett szeretetet kifejezni.

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?