vasárnap, október 28, 2007

Hátamon a zsákom :)





Végre jól megy a háti hordozás is. Magyarországon van tanfolyam babahodozásról, ahol ki lehet probálni, be lehet gyakorolni a kendő megkötését. Én a netről és a hordozókendő füzetéből tanultam, van ott vagy 16 megkötési mód, elől hordozás fekve, ülve, csípőn hordozás, háton hordozás. Eddig a háton hordozás nem ment valami jól, lecsúszott egy kissé a gyerek. S mivel rosszul vettem magamra, nem tudtam hátul csomózni, hanem elől kellett megkössem.
A hétvégén viszont, talán mert fogytam egy icur-picurt, vagy csak egyszerűen, mert feljebbre tettem a gyereket, sikerült elől keresztezni a kendőt és hátul megkötni. És sokkal jobban éreztük magunkat, no nem mert hátul volt a csomó, hanem mert Csengét jobban a hátamra kötöttem. Nem csúszott lejebb, a vállam fölött jól látott mindent, és még aludt is. És ha észrevette a hordozókendőt, kérte tegyem bele. Olyan aranyos volt. Jó dolog ez a hordozókendő. Persze ezelőtt pár évvel nem írom le, mit gondoltam volna a hordozásról, de változik az ember lánya. És ha lesz még egy babánk, alig várom, hogy hordozókendőbe tegyem. Nekem Nandu kendőm van, de láttam 'jobb' kendőket is, lehet, beszereznék még egy más fajtát, de nem biztos. Mert azért meg vagyok elégedve vele. És Csenge is nagyon szereti.
Aki nem hiszi járjon utánna és próbálja ki.
Infó a hordozásról:
Hordozókendőkről:
U.I. Miért hordozom még mindig Csengét, hisz már nagy?! Mert tetszik mind a kettőnknek. Néha, ha dolgom van és Csengi nyűgös, nekem így jobb, mint ha a kiságyban ordít. És mert ezt most még lehet, 15 év múlva már csak szép emlék lesz.

9 megjegyzés:

  1. Egy pár órája kaptam meg az én kendőmet,már ki is próbáltuk,igaz még csak egy poziciót,de ez tetszik Petikének ugy néz ki.Amikor anyu meglátta előszöt a kendőt hát..nem nagyon hitt benne,rámnézett és láttam rajta,hogy mit gondol.De miután rákötöttem Petit,csak csodálkozott,hogy milyen könnyü,kényelmes.Majd én is teszek fel képet,a te képeid nagyon jók lettek, látszik,hogy Csengének tetszik.Azt hittem nehezebb lesz a megkötés de egy már sikerült is, na de nem akarok egynél leragadni, ugyhogy otthon elvégzem én is a tanfolyamot,biztos többet tanulok, mint az ábrákból.Ayt nem tudom milyen a márkaneve, azt irja rajta hogy Kismama (a börzén vette ma Laci)ez az a falyta amit a Kismama magazintól lehet megrendelni.hű de sokat irtam, mit irok majd a blogomba?!Majd ott folytatom.Gyogyulást nektek.Puszi

    VálaszTörlés
  2. Köszi.
    Ezelőtt egy évvel a nandut reklámozta, na de majd meglátom a képen a blogodon. Alig várom.
    Csenge mamái se voltak elragadtatava a hordozókendőtől először. De a fontos hogy a mamának és a babának jó legyen.
    Gondolom jó a tanfolyam. De egyedül is lehet próbálkozni.
    Sok sikert neked! :)

    VálaszTörlés
  3. Már a múltkor is mikor a kendőről irtál meg szerettem volna kérdezni, hogy meddig lehet a gyereket benne hurcolászni és most már nagyon szeretnék veled találkozni, hogy megmutathasd nekem is azt a csodát. Jó lenne néha Krisztinát is magamra kötni amikor nyügös, mert annyira szereti nézni amikor a konyhában teszek-veszek, da hát ki tud félkézzel egy 10 kilós gyerekkel a karján mosogatni vagy főzni? Hátha az ünnepek alkalmával összefutunk Hunyadon, nagyon szeretném és nem csak a kendő miatt :) jó lenne már látni titeket. Addig is további jó babahordozást. Puszi

    VálaszTörlés
  4. de jok a kepek! es csengi is aranyos :D

    VálaszTörlés
  5. olyan édesek vagytok!!!és ha lesz még babánk, tuttibiztos, hogy én is kipróbálom, annyira jól reklámozod!

    VálaszTörlés
  6. Ezek a képek teljesen felvidítottak, és még az is eszembe jutott, hogy én is kipróbálnám még egyszer....:)

    VálaszTörlés
  7. na remelem lesz nekem is alkalmam kiprobalni, elvezem, ahogy reklamozod, es tenyleg milyen ediii Csenge:)

    VálaszTörlés
  8. Renának:
    Kendőtől függ. Ami nekem van, 18 kilót is elbír. Olyan 3 éves korig, persze háton hordozva. Elől csak 8 kg-ig ajanlott hordani, mert aztán megárt a medencének. De háton lehet sokáig. Mondtam is Józsinak, mehetünk túrázni, egyikünk viszi a hátizsákot, másik a gyereket, s megyünk Anita tempójában. Sajna az idén nem volt alkalom kipróbálni. Talán jövőre.
    Ja, azt is olvastam, hogy ha a gyerek nincs kezdettől hozzészokva a hordozáshoz, megtörténhet, hogy kell egy kicsi míg hozzászokik, de általában szeretik a gyerekek. Csenge másfél hónapos volt, mikor én megkaptam a kendőt, és a fekve hrdozásért nem rajongott.

    VálaszTörlés
  9. Lányok! Rajta! Próbáljátok ki!
    :))

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?