kedd, szeptember 18, 2007

Csenge

Rém anyás.
Örülni született.
Szereti a babákat.
Szereti a virágokat.
Szereti a zenét.
Leggyakrabban a 'baba' szót mondja. Az emberek, de leginkább a gyerekek, babák, képek a babák. Ezenkívül szépen mondja, hogy 'kutya'. Többnyire minden négylábú állat kutya. Parajdon a Szimat kutyától megtanulta az ugatást, nagyon jó hangutánzással. Én 'aja' vagyok. Józsi 'apa' vagy a baba egy változata. Anita is baba csak hangsúlyosabb. Nagyon szereti Anitát és Anita is Csengét, öröm nézni őket, kivéve amikor azt játszodják, hogy "nekem az kell ami a te kezedben van", s ez nem ritka. A gomb és a galamb egy 'g'. Szépen mondja, hogy 'papa' az ennivalónak, de úgy is, hogy 'am-am-am'. A kavics, kő: 'kő', nagyon szeret kavicsokkal játszani. Szájába is tenni. A bagoly "ba", a fa "pa". Ha virágot lát, azt is jelzi.
Szereti, ha mesélünk a könyveiből, főleg az állatos könyveket szereti. Meséltem is neki Parajdon mikor esett az eső. Ha valaki nem tudná hogy beszél a kutya, cica, ló, kecske, bárány, kakas, tyúk, kacsa, liba, egér, szamár -segíthetek.

Átestünk egy három napos antibiotikum kezelésen, mert lázas lett és véres volt a széklete. Valami kaja nem tett jót neki. "Enterocolită", mondta az orvosnő. Nem voltam netközelben, hogy utánnaolvassak, így Duomoxot (amoxicilin) adtam neki három napig, a háziorvos előírása szerint. Három éjjel volt lázas, aztán elmúlt, helyrejött. Ilyen is van.
Aztán ma allergiás kiütések lettek szinte az egész testén, kicsi apró pöttyök. Talán a "pufuleţ" amit a parkban evett. No, jobban kell vigyázni. Két hétig Aerius szirop lett előírva. S pufuleţ letiltva egy éves korig.
Udvarhelyről hazafele jövet, mikor megint megálltunk Piskin ,nagyon fújt a szél, de ki kellett szállni egy kicsit az autóból, amúgy nem volt hideg, de a szél mégse tett jót Csenginek, eddig kicsit szortyogott, de ma már csorgott az orra, előkerült az orrszívó.
Most ennyi Csengéről.

9 megjegyzés:

  1. de aranyos...szerintem Adinára hasonlit:P

    VálaszTörlés
  2. :))
    nem te vagy az elso Marika,a ki ezt mondja :)
    nagyon tetszik a kep
    es az, amit irtal rola Betti, hogy "orulni szuletett". tenyleg igy van, en is azt mondom :)

    VálaszTörlés
  3. nagyon edes a kicsi Csenge, mekkorat nott miota nem lattam, es milyen aktiv volt az imahazban:)...es tenyleg sokat mosolyog:) :*

    VálaszTörlés
  4. mindig mikor erre a kepere nezek, akkor en is elkezdek mosolyogni, szoval jo hatassal van ram a kisasszony :D

    VálaszTörlés
  5. gyönyörű kislány, ezt én is megerősítem, fénykép vissza nem adhatja, látni kell élőben.

    VálaszTörlés
  6. most veszem észre, hogy téged idéztelek, nem tudatosan csináltam. Azért érdekes, mennyire belém ivódott ez a mondatod, nem?

    VálaszTörlés
  7. :) kisgyerek anzjának adott mosolyát és a természet szépségét látni, érezni kell...

    VálaszTörlés
  8. Boróka amikor meglátta Csengét, hosszan nézte,és nevetett. Felismerte.

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?