kedd, szeptember 18, 2007

Anitával

több időt kell töltsek. (Azt hiszem a minőségi együtt töltött idő a fő szeretetnyelve.) Ezt próbáltam ma délután míg Csenge aludt. Józsi kiterítette a ruhákat. Mi pedig a Attiláéktól kapott állatkert színezéséhez fogtunk. Ha elkészül, újra lefotózom. Egyelőre színeztünk. Nagyon jó volt együtt lenni csak úgy. Kellett ez mind a kettőnknek. Parajdon alig voltunk így együtt, hisz mindig ott volt Csenge. S mióta hazajöttünk még anyásabb, egész rám van kapva. De kell időt szakítsak 'csak úgy' együtt lenni Anitával, akkor is ha ez-az elmarad. Este is kicsit beszélgettünk. Készülünk az ovicserére.
Még egy lazább év és aztán suli.
Nekem nem volt nagyon jó a kapcsolatom a szüleimmel, főként az anyukámmal, bár most felnőttként tudom, hogy szeretett. Néha félek, hogy elrontom a kapcsolataimat, azokat, amelyek a legértékesebbek. Ha megkezdődik a suli sok minden változni fog. Azt hiszem több odafigyeléssel kell építsem Anitával a kapcsolatomat. Nagyon különbözünk. Imádkozom bölcsességért. Csak a kegyelem...

7 megjegyzés:

  1. Én is állandóan ilyeneken gondolkozom. Mindhárom lányom más, mindegyikhez másképp kell viszonyulnom. Egyiküknek pont olyan kis dolgai vannak, mint nekem annak idején. És tudom, hogy mire vágytam akkor, hogy bánjanak velem. És próbálom neki azt adni, amit akkor én szerettem volna, mert tudom, mit érez. És meghatódom, mikor látom, hogy virulnak és fejlődnek a szeretetteljes gondoskodás és odafigyelés mellett. Mert csak erre van szükségük, ez a legfontosabb. Remélem, hogy meg tudom őrizni a jó kapcsolatot velük. Neked is ezt kívánom és holnap értetek is mondok egy imát. Tudoood, szerda lesz!

    VálaszTörlés
  2. :)
    könnyes lett a szemem
    köszönöm

    VálaszTörlés
  3. Amikor az ikrek megszultettek, az egyik legfontosabb dontes amit hoztunk hogy neha egyenkent csak es kizarolag a Patrikkal fogunk idot toletni. Az idosebbik tesonak amig nincs kis teso addig az anya es apa csak az ove, amikor megjon a teso(k) nekik a legnehezebb megtanulni az osztozast. Szoval hogy minosegi idot tolthessuk vele minden honap egyik szombatjan felvaltva vagy anya vagy apa csak a Patrike volt. Olyankor elmentunk egyutt a parkba, vagy moziba vagy....es igazabol nem a tevekenyseg hanem maga az ido hogy nem sirt a teso, nem zavart a telefon hanem anya vagy apa teljes figyelme teljesen az ove volt, minden aktivitas kozepette beszelgettunk sokat. Akkor 4 es fel eves volt, most lassan mar 12 lesz es tudod mi az amit meg mai napig eszbe tart......azokat az alkalmakat. Patrik tudja mikor hol volt anyaval es apaval........ledobento mennyire egyenkent szukseguk van rank, a figyelmunkre. Azota amikor tehetjuk megtesszuk mikor egyikkel mikor massikkal, ha csak siman vasarolni megyek es csak az egyik jon, neki annak aki epp egyedul van mindeg sokat mond. En nagyon tudom ajanlani minden szulonek hogy a suru programot ugy ossza be hogy legyen ido az egyeduli alkalmakra is.Mivel mindegyik gyerek teljesen mas ezek az alkalmak fantasztikusak jobban bele latni a lelki vilagukba is es mi szulok is rengeteget kaputunk ezekben az alkalmakban. Nallunk bevalt es eredmenyesek nagyon az egyeduli alkalmaink.

    mpd5

    VálaszTörlés
  4. Köszi :)
    De jó, hogy írtál.

    VálaszTörlés
  5. Hát én is folyton ezen morfondírozom. Most épp a szendvics-gyerek szindrómával találom leginkább szemben magam. Dr. Kovács György és Anna előadását hallgattam a tegnap, épp a gyereknevelésről... Nekem nagyon jót tesznek az ilyen nevelési vitaminkúrák. Biztos, hogy mindig épp az ragad meg, ami nagyon aktuális, vagy ami az aktuális gyengeségem.

    VálaszTörlés
  6. http://baptista.hu/velence/predikaciok.html

    Innen letölthető.

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm, Adina. Meg fogom hallgatni. Én is nagyon szeretek gyerknevelésről olvasni, hallani. "Tegye jóvá az Isten, amit te rontasz el..." énekelték a menyegzőnkön...

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?