kedd, augusztus 03, 2021

Játsszunk utazást!

Mostanában, amikor itthon vagyunk gyakran utazós társasjátékkal játszunk. Nagy kedvenc lett a Ticket to Ride. Múlt ősszel ismerkedtünk meg a New York változattal, ami kisebb és rövidebb a többinél. Nyár elején viszont berobbant hozzánk az Európa s mivel valakinek nagy kedvence lett, még egy kiegészítő térképet is vett Indiával és Svájccal. Az én kedvencem a New York, de mostanában csak a nagy vonatos térképek kerülnek asztalra. Mindegyik változat kicsit más, kicsit változnak a szabályok, máshogy lehet plussz pontokat szerezni. Eddig úgy gondoltam, nem olyan nagy szám ez a már viszonylag régi játék, nem éri meg megvenni. Mégis, most, hogy itt van, és gyakran elővesszük, úgy gondolom, megérte az árát.

Egy másik utazós játékunk a Travelin. Először nehéznek tűnt, de nem az. A játékszabály egyszerű. Viszont elég sok a szöveg a kártyákon, ezek befolyásolják a játék menetét. Párszor olyan helyzet alakult ki, hogy nem volt számunkra elég egyértelmű, mit is kell lépni ha... Ettől eltekintve jó kis játék, mindenki előtt ott a saját kis  Európa térképe és tervezheti is az utazását. A játék akkor ér véget, amikor valaki eljut az ötödik országba.



A Brain Box sorozatból egyik kedvencünk a világ országai. Én ritkán nyerek. Abban a néhány másodpercben, míg a homokóra szemei leperegnek, igyekszem elolvasni a kártyán levő információkat. Aztán olyan kérdéseket sikerül dobnom, hogy milyen színű a templom tornya vagy hány süti van a tányérban vagy van-e kalapja a képen levő férfinak. Ezzel szemben főleg a legkisebbünk, aki gondolom, nem olvas el minden betűt, megjegyzi a képeket és többnyire ő nyer. A városos dobozzal ritkán játszottunk, ezért bár régi, mégis újnak hat. Azt hiszem két homokórányit fogjuk tanulmányozni a kártyákat, mi, a kezdők. :)

Szóval... utazzatok játékból és valóságban is. És örüljetek, minden nap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mi a te véleményed?