csütörtök, július 14, 2011

Rövid "életű"

Mikor ma este hazajöttem, a nappaliban kiégett az égő. Míg a sötétben kerestem egy másikat, hogy kicseréljem, eszembe jutott egy film, amit Esztinél láttam, nem is olyan rég.
Miért is tart sok dolog olyan kevés ideig? Régen sokkal ritkábban égtek ki az égők vagy gyerek voltam és rosszul emlékszem? Egy-egy háztartási gép egy életre szólt. Sokkal kevesebb volt a szemét. Nem lehet visszamenni az időben. A múltból tanulni kell.
...

1 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jó volt! És pont azt mondták, amit amúgy is sejtettem és észrevettem.

    Nekünk a márkaszervizes fénymásolósunk mondta el egyszer, hogy már nem tudja megjavítani a fénymásolónkat, mert nincs több az országban, a mienk volt az utolsó. A gyár visszaveszi veszélyes hulladékként, mi vehetünk újat, ők meg felújítva a mi régi fénymásolónkat küldik Indiába. Ott még alkatrészt is lehet kapni hozzá, nálunk már évek óta nem...

    Felháborító volt még hallani is. És ez legalább még egy érv amellett, hogy a szocializmusban volt, ami sokkalta jobban működött, mint a vasfüggönyön túl! Mert az egészségügy is sokkal különb volt meg a szociális ellátórendszerek.

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?