kedd, április 06, 2010

Vakáció,

eső... és olvasás, ha már nem lehet kimenni.

Úgy látszik ragályos a könyvszeretet, mert Balázs is egyre hozza a könyveket, hogy meséljek neki.

Közben a gyerekek valahogy megfáztak, mind köhögnek, ezért kapják a mézet, a D és C vitamint, sziropot a köhögésre. 

Mostanában ezeket kölcsönöztük a könytárból:

Lázár Ervin: Hapci király (Osiris, 2006)

Lázár Ervin: Szegény Dzsoni és Árnika (Osiris, 2004)

James Matthew Barrie: Peter Pan (Ion Creangă, 1976)


Carlo Collodi: Pinocchio kalandjai (Kriterion, 1986)

Nagy képes állatenciklopédia (Graph-Art, 2005)


És most ezek a Roy Krisztina könyvek "futnak", amiket nem rég rendeltünk Kolozsvárról: A második feleség, Biztos kézben, Újra megtalált paradicsom-Végre otthon, Száműzetésben, Elveszettek, Az idegen szolgalegény.


A kicsik pedig minden nap sok-sok könyvet kézbe vesznek, átlapoznak, bár Csengének felolvasok vagy két-három könyvből párhuzamosan.

Mikor van időm Szendi: Páleolit táplálkozását olvasom, és közben fogytam is vagy 4-5 kgt.

6 megjegyzés:

  1. a paleolit táplálkozásra egyből felkaptam a fejemet. azt hiszem nálad találtam a linket Szendihez, s azóta olvasgatok... beültette a szöget az én fejembe is. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy neked mi a véleményed róla. s hogy tényleg érdemes-e megvenni a könyvet. írd majd meg, jó?

    amúgy nálunk is mindenki köhög - mármint minden gyerek...

    VálaszTörlés
  2. Naná, Encóka... tán csak nem akarsz te is fogyni ?!

    VálaszTörlés
  3. Hogy érdemes-e megvenni? Nekem igen. Bár én a teremtésben hiszek nem az evolúcióban, akkor is lehet igaza van abban, hogy nem jól táplálkozunk. Érdekes, más mint amit mindennap hallhatsz a rádióban vagy olvashatsz az újságokban, de tanulmányokat említ, utánna lehet keresni. El lehet gondolkodni. Jó kérdéseket tesz fel. Érdemes elgondolkozni. Nekem bevált, bár nem paleózok szigorúan, de pl. heti 4-5 nap gabona, pityóka,rizs, kukorica nélkül- nagyon jó! Azért ma is ettem egy kis sütit - utólag bánom, mert jobban éreztem magam máskor, mikor nem ettem. De majd írok erről bővebben kicsit később.

    VálaszTörlés
  4. nem fogyni akarok, hanem Bálintot májproblémák nélkül látni. nekem elég a suli ahhoz, hogy fogyjak :D
    de jó lenne, ha valami izmok is erősödnének, csupán attól, hogy táplálkozom...

    én inkább amiatt aggódom, hogy szerény kulináris fantáziám mit tud összehozni, ha a pityóka is, a liszt is, meg a rizs is a tiltott listára kerül.
    nem maradnak csak a drága élelmiszerek!!! könyörgöm, kinek a "bukszája" éli túl ezt?

    VálaszTörlés
  5. Persze a fogyás csak úgy egy mellékes hatás. Tény, hogy jobban érzem magam, mióta elhagytam a kenyeret és drasztikusan lecsökkent a kenyérfogyasztás nálunk, most jöttem csak rá mennyi kenyeret ettem meg egymagam.

    Talán érdemes lenne akkor megvenni, mert néha jó még belelapozni.

    Nem tudom, mennyivel drágább az ilyen étrend. De jobb. És érdemes elolvasni a könyvet. És nem kell egyik napról a másikra drasztikus változásokat hozni, csak ha az ember egészségi állapota megkívánja. És persze akarni kell, de ahhoz másként kell gondolkozni az ennivalóról is.
    Recept csak két muffinrecept vana könyvben, amúgy meg az, mit nem ajánlott enni és a többi mindenkinek saját kreativitására van bízva.
    Azt hiszem működik. És állítólag hosszútávon kell gondolkozni.

    Ha lehet olvasd el a könyvet és olvastasd el.

    Családunkban engem megtűrnek, senkit se beszéltem még rá a paleóra.

    VálaszTörlés
  6. Szétnéztem most a Szendi oldalán. Úgy látom ott is nagyon sok infó van a témában, receptekkel. Nem tudom, hogy feltétlen szükságes-e a könyv. Én mindenképp jobban szeretek itt-ott leülve, ledőlve olvasni, ezért nekem kell a könyv. És ha utánna akarsz nézni a sok tanulmánynak kell a bibliográfia.

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?