kedd, december 16, 2008

mostanában gondolkoztam

azon, hogy mit is csináljunk a lányokkal délután? Jól elvannak ők kettecskén is, de néha főleg Anitának kell más is. Nézegetek a neten is ezt-azt, kreativ dolgokat.
Józsi hozott Anitának egy játékdobozt néhány kreativ dologgal, mint gyöngyök, nyomda, gyurma, gipsz, só-liszt gyurma, színezés, mozaik.
Már vagy tíz napja só-liszt gyurmáztunk, a formákat nem sütöttem ki, hanem hagytam megszáradni csak úgy a konyhában. És ma este kipróbáltuk a festést. Íme a végeredmény: Nagyon élvezték a lányok. Csenge ő mindegyik formát megjelölte volna, s egy idő után meg is unta, ami természetes két évesen. Anita viszont már a gyurmázás óta várta a festést. Nagyon szépen festett s amit Csenge csak összemaszatolt, azt is kifestette. Még vannak kifestetlen száraz formák, s ha elfogynak van itthon só, liszt, víz, olaj, festék s újra kezdjük. Igazán érdekes dolgokat lehet készíteni. (nézelődtem a tyukanyó.hu és gyermeksziget.hu oldalakon)

4 megjegyzés:

  1. ügyesek vagytok:)

    VálaszTörlés
  2. Hasznos dolog az együtt való alkotás :) ügyesek vagytok! Ez segít a lányok kreatív gondolkodás fejlődésében :) Majd hasznát veszik egykoron :)

    VálaszTörlés
  3. tenyleg ugyesen festett Anita
    Csenge meg sok festeket kert mindig az ecsetjere :)

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?