szerda, szeptember 24, 2008

A mai házi feladat

meg lett könnyezve. Mert, mint eddig is tapasztaltuk, Anita perfekcionizmusra való törekvést is örökölt (nem tőlem).
Két rajzon észre kellett venni a különbségeket és a hiányzókat berajzolni. Az észrevétel nem gond. De a rajzolás! Mert ő (és én sem) tud pont olyan macit, felhőt stb.-t rajzolni, mint a könyvben van. Ha nem lesz az ő rajza pont olyan, mint a könyvben, akkor az nem jó. És ezért sírni kell!!! Sok hiába való dolog van az iskolai feladatokban is... illetve nem minden gyerek egyforma. S a lényegtelen dolog okoz gondot, hisz nem a rajz minősége a lényeg itt. Nem szeretem az ilyen dolgokat.

9 megjegyzés:

  1. Házi feladat: magyarból - rajzolni, románból - rajzolni, matekből - színezni. Másnál is így van/volt ez??? Normális dolog????

    VálaszTörlés
  2. Igen, az elején még csak úgy rajzolgatnak, színezgetnek. Aztán második héttől már jöhet a deriválás.
    Nálunk Anna az, akinek ha nem tökéletes az a rajz, akkor összeomlik. De érdekes, mert amúgy nem maximalista, például nem zavarja a kupi az asztalán, vagy ha írtó csúnyán írja matekből a számokat...

    VálaszTörlés
  3. :D:D:D mintha a fiamat hallanám vissza Józsi szavaival, mikor elsős volt. Azt mondta nekem az első házi feladatoknál: Édesanya, én megmondom mi a válasz, te rajzold le!:P
    azért van a sok rajz, mert még nem tudnak írni. valahogyan csak el kell kezdeni az írásbeli feladatokat. bárcsak színezni kellene egy kicsit a felsősöknek is, ne félj, lemarad az ilyen rajzolgatás elég hamar.

    VálaszTörlés
  4. A szobában levő rendetlenség nem zavarja annyira :))

    VálaszTörlés
  5. én nem emléklszek arra, hogy nekünk annak idején rajzolni kellett volna, túl régen volt vagy nincs mire emlékezni?

    VálaszTörlés
  6. Mi románból rajzoltunk és én szerettem rajzolni.
    Anitáék elsőben nem tanulnak abc-t románból, csak beszédfejlesztés van, képekről kell mesélni, szavakat tanulni, beszélni tanulni. Olvasni csak másodikban tanulnak majd.

    VálaszTörlés
  7. mi is sokat rajzoltunk es szineztunk. Ennel a feladatnal a tanitoneni kellett volna megjegyezze, hogy nem baj, ha nem tokeletes a hasonlosag, mert persze, hogy nem minden gyerek remekel rajzbol.

    VálaszTörlés
  8. Szerintem mi nem rajzoltunk, mert nem elmékszek rá és abszolut nem is tudok rajzolni, tehát ezt bennem nem igen fejlesztette senki.
    Legalább a mai gyerekek fognak tudni szépen rajzolni.

    VálaszTörlés
  9. mintha Jonathant látnám magam elött,ö is nagyon sokat sirt az elsö hetekben,ö is mindent perfektül akart csinálni és ez világos hogy nem ment neki...sokat kellett nyugtassam aval hogy szabad hogy tévedjen,és nem baj ha nem olyan szuper a rajza!Türelem nektek is!!:)

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?