szerda, július 09, 2008

amit eszünk


Hétfő este elmentünk a Metróba is. Vettünk egy kenyérsütőgépet. Tegnap ki is próbáltam. Barna kenyeret sütöttem, vagyis 1/3 teljes kiőrlésű liszt, 2/3 fehér liszt és egy kevés korpa is. Nagy örömömre sikerült is, nem esett be a teteje meg hasonlók. Mert beleolvastam a fórumokba, s mindnefélét lehet ott olvasni, hogy a megadott recetek nem mindig jók, kinek mi vált be, stb. Hát én sem tartottam be teljesen az előírt receptet, kell póbálozni, variálni. Apumnak van egy jó kalácsreceptje, azt is ki szeretném próbálni s még egyebeket, szép lassan.
Amúgy örülök a gyümölcsnek, most épp a dinnyének, nagyon szeretjük a lányokkal a görögdinnyét. Ha rajtam állna nem is nagyon főznék, de a lányok miatt kell (J. ebédel a munkában).
Tegnap elfogyott minden főtt kaja, s nem főztem. Reggelire Csenge krumplilevest kért, nagy nehezen megértette, hogy nincs, de ebédre lesz. Tehát azt főztem, s most készítem a karfiolt, úgy ahogy Mártánál olvastam, remélem tetszeni fog a hölgyeknek.
Megyek, mert mindjárt szólnak, hogy éhesek :)

4 megjegyzés:

  1. Vagi a recept megneztem, es a salta gorognek nez ki, nekem a kedvenc salatam a gorog salata. Zsoka en meg tojassal nem csinaltam, mert nallunk az ikrek nem tul tojasosak, en preselt sonkat szoktam tenni tojas helyet, es ha kicsit surubre szeretnem akkor van hogy teszek bele elore kifozott rizset is, akkor laktatosabb, de ha konyut akarok akkor csak karfiolt es sonkat rakok. Ja nagyon jol nez ki, nekem is jo otlet, en is meg fogom csinalni, mert mi is szeretjuk.

    A kenyer is jol nezz ki ugyes vagy.

    Csenge aranyos reggel mar krumpli levest ker...de jo.

    mpd5

    VálaszTörlés
  2. Köszi az ötletet, variálni fogok.

    VálaszTörlés
  3. Nálunk is üzemel a kenyérsütőgép, sokkal jobban szeretjük mint a boltit. Idén nem is vásároltam kenyeret, csak egyszer.
    Kipróbáltuk egy csomó kenyérfajtát, pizzatésztát és ma reggelire pedig spenótos csigát ettünk, hála neki :)
    A kalácsrecept engem is érdekelene :)
    Cserébe itt egy tuti tipp: a kenyérnekvaló vízből 20-40 milit ecettel helyettesíts, sokkal könnyebb lesz a tésztája.
    Sok cupp és remélem hamarosan látlak már benneteket.
    Bea

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?