péntek, február 29, 2008

Csak nézem, milyen rég nem írtam...

Hétfőn fáradt voltam, kedd este elaltatott Csenge, szerdán nem volt net, este elaludtam Csengével, de éjjel már nem tudtam aludni, ezért megnéztem egy filmet az '56 forradalomról, ezért alig bírtam ki a csütörtököt nyitott szemmel, az éjjel viszonylag jól aludtam. S most Anita oviban (ma Klári hozza haza), Csenge meg épp elaludt.
Erőt vett rajtam a lustaság és egy hétig nem sötüttem kenyeret, de végre most hétfőn kipróbáltam milyen a kefires kenyér. Hát remek!
A napokban sokat voltunk kint. Kétszer elmentem Csengével Anitáért az oviba. Hamar megtalálta a játéksarkot, megszerette a legkisebb kislányt... Csengéről még annyit, hogy nagyon sokat kell neki olvasni, mesélni, kedvenc könyvei: Bibliai utikalauz gyerekeknek, Gőgös Gúnár Gedeon, Mosó Masa mosodája és Szavakba öntött világ. Ezeket újra és újra átlapozza, kéri mondjuk mi van aképen, ő is mondja. Szeret "írni", irka-firkálni a színes ceruzákkal, és kéri, rajzoljunk neki, legtöbbször babát, de cicát, kutyát és egyebeket is. És legtöbbet babákkal játszik. Van belőlük bőven, mindegyiknek tudja a nevét.
A lányoknak újra vagy helyesebben még mindig csorog az orruk, Csengének most jobban, mint az elmúlt napokban. Az éjjel, úgy reggel felé többször is megébredt.
Nagyon szeretnék már egy éjszakát rendesen és jól végigaludni, de azt hiszem még legalább másfél évet kell várjak erre, de lehet, hogy kettőt, vagy ki tudja... Nem tudok jól aludni csak a hátamon, az meg azt mondják nem jó se a babának se a mamának. Emlékszem Anitával is háton szerettem aludni, még az utolsó napokban is. Csengével viszont oldalt szerettem aludni.
Megyek főzök egy levest, mert a másodikat már megettük. Csenge általában olyan sokat eszik egy fogásból, hogy mostanában 'kétültünkben' esszük meg az ebédet, hogy mind a két fogásból egyen rendesen.
Ha nem alszom el, még jelentkezem :).

1 megjegyzés:

  1. Én mindig hason aludtam volna, aztán amikor már nem lehetett én is háton szerettem aludni. Még a vajudóban is háton feküdtem, míg a doki rám nem szólt, hogy azért már mégis, hogy gondolom...

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?