vasárnap, június 17, 2007

:( új rekord :(

Borogatások ellenére felszökötta láz 40 fokra! (Eddig max. 39,2 volt úgy pár evvel ezelőtt, amúgy sikerült a lázat lejebb tartani.) Segítség! Pánik kerülget! Lázhúzó! De 1 óra múlva is csak 39,6-ra csökken (ez csökkenés?).
Hallottam egy anyukától, hogy egyszer kénytelen volt alkalmazni a vizes lepedő módszert, s hogy jól bevált. Mondom J.nek, alkalmazzuk. Neki eszébe jutott, hogy a "Mindenki háziorvosa"-ban olvasott erről. Elő a könyvet! (Szegény Anita.) Módszer: csecsmőt, gyereket meztelenre vetkőztetünk és hidegvizes lepedőbe csavarunk. 10 percet hagyjuk így feküdni, majd levesszük a lepedőt és meglengetjük, majd újra beborítjuk vele a gyereket 10 percre. Még egy lengetés, hogy a lepedő lehűljön és még egy 10 perces hidegpakolás. (Tehát 3x10 perc.) Ezután megtöröljük a gyermeket és felöltöztetjük.
Huhh... Hatásos. A végére 39,6-ról 38-ra csökkent a láz, ami elfogadható. Azután vacsorázott és játszott. (fotó) A borogatás olyan fél nyolckor ért véget és este 10-kor 37 fokos volt Anita. :). Amúgy főleg az első hideg pakolás nagyon sokkoló a forró testre, Anita még fel is izgatta magát, ahogy ő szokta és hányt egy kicsit (az 1 órája kapott lázhúzót is- gondolom). De aztán lassan megnyugodott s az első 10 pers vége felé mondta, hogy jobban van. S mi nagyon örülünk, hogy végre evett és játszott s bár gyenge, de jobban van.

4 megjegyzés:

  1. Szegény Anita, minden elismerésem! A mieinkkel sose tudtam megcsinálni ezt a hidegvizes borogatást, mert ordítottak.Gyógyulást kívánunk!
    Emi

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük.
    Mit tehettem volna? Kórházba nem akartam menni, egyszer már voltunk, mert nem ment le a láza és inni se akart-úgy 4 éve. Inkább itthon.

    VálaszTörlés
  3. Nem is egy anya kell ezt csinalja. Kell hozza egy konyortelen apa. Mondjuk a hanyas ellen nem igazan van mit tenni, de aztan megertette Anita, hogy maskepp korhazba kerul.
    Józsi

    VálaszTörlés
  4. A könyörtelen Apák is szoktak mesét olvasni míg tart a 'kezelés'?

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?